SV: Idag dricker vi Tror som du att jordgubbarna är problemet. Jag "behandlar" alltid färska jordgubbar numer eftersom de oftast är ganska smaklösa och syrliga. Vill tipsa alla om ett fantastiskt recept på jordgubbar som jag fick av en kock i Bordeaux nyligen. Apelsingrädden är mitt tillägg som bör göra detta till en fullträff till en asti. Koka en sockerlag på 3-4 dl strösocker och lika mycket vatten. Låt 3 stjärnanis, en halv snittad vaniljstång och ca 20-30 svartpepparkorn (orginalreceptet säger sechuanpeppar) koka med. Låt sjuda ganska länge så kryddorna lakas ur och lagen reduceras. Om du vill kan du tillsätta en skvätt av det söta vin som ska njutas till. Skiva 2 liter jordgubbar och lägg ner i lagen. Vispa 3 dl vispgrädde med en nypa socker. Blanda ner fint rivet skal från en apelsin. Servera jordgubbarna i små skålar med en klick grädde. Lagen kan sedan sparas och användas ett par dagar för nya satser av jordgubbar. För varje användning blir lagen mindre söt och aromatisk men får mer karaktär av söt jordgubbe.
SV: Idag dricker vi Nej, jag tror faktiskt inte det. Grejen är nämligen den att jag inte är så förtjust i jordgubbar, jag tycker det är överskattat som fan... Så jag drack vinet ensamt, med naturella gubbar, med sockrade och med glass, men det smakade lika slibbigt oavsett. Tycker jag.
SV: Idag dricker vi Tja.. som sist ungefär. Tror jag skrev "Riktigt jävla gott" och "Satans gött" bl.a.
SV: Idag dricker vi Testade "Candido Aleatico" igår. Beskrivs väl bäst som ett italienskt portvin? Mycket gott i vilket fall.
SV: Idag dricker vi Cristal 2002 blev det ja. Ren och fin, liten ton av rå periska. Väldigt klar i färgen. Tycker inte syran var speciellt besvärande. Blev bättre några grader upp. Gott, men tycker den är en tusenlapp för dyr. Minst.
SV: Idag dricker vi Usch var mycket vi drack.... Jag vet att någon annan förde protokoll, men jag avvek innan Grange 98 var slut. Jag gick till Sture istället, vilken jävla freakshow... K88? Protokoll?
SV: Idag dricker vi Ska man tolka det som att den smakar som en 500-lappschampagne? Hårda bud i Mellerud..
SV: Idag dricker vi Nej, hade inte mycket till koll... Men kan bidra med det jag minns. Selosse rosé leoville Las Cases 04 Cos d´Estournel 03 Mouton Rothschild 03 Krug 90 Krug 88 Grange 98 Dominus 92 För tillfället minns jag inte mer, får nog be några av grabbarna att uppdatera oss...
SV: Idag dricker vi Tack för en sjukt trevlig sommaravslutning, assbleeders! Zee wines: Selosse Rosé LLC 04 Krug 90 Krug 88 Cirsion 06 Cos 03 Grange 98 Mouton 03 Mouton 02 Sassicaia 93 Tignanello 97 Dominus 92 Gaia Estate 03 Chassagne 05 Sauzet Eftersom jag bladade innan er är det möjligt att något saknas på listan..
SV: Idag dricker vi Tack själv man, helt ärligt så minns jag inte de sista 2 vinerna... Vi hade nog fått i oss tillräckligt vid det laget!