Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

 1. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Tyckte inte att den var tråkig i första sniffen, smaken följde dock inte upp. Däremot växte Salonen grymt under kvällen. Som vanligt så skulle man haft mer tid med den[

  Just 96an uppför sig nu som en BdB så jag förstår helt vad du menar med Leclapart. Ska bli kul att se var den tar vägen i framtiden

  Jag är ju ingen SQN-fan men NJaN var otroligt bra. Raven är inte min stil så jag avhåller mig där, Cos växte väldigt, Las Cases var grym som du säger , väldigt trevlig rödvinskväll, tack till alla

  Håller helt med Krug88
   
 2. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Vi har olika näsor.... ;) Eller så missade du den initialt sjukt bra doften om du inte stack näsan i glaset direkt för det var borta efter bara några sekunder. I alla fall för mig.
   
 3. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  SV: Idag dricker vi

  Nu är du bara ogin.
   
 4. anders

  anders Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Vilken syjunta.
  Med undantag för CH så verkar det varit uteslutande stockholmare på plats. Innebär alltså att vid bordet fanns en stake, en jävla fitta och för resten ingenting. ;D
   
 5. Segol

  Segol Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Lite avundsjuk blir jag allt, grymma viner!
   
 6. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Oj, vilka kvällar. Shorepower, du går ut hårt 2011! ;) CH, grattis i efterskott!

  För egen del har det blivit en del skumpa i år men inte i närheten av er helg...

  Måste berömma Mumm de Cramant igen. Jag köpte en flaska till på St Martin i den för övrigt utmärkta vinbutiken Bacchus och Mumm de Cramant är verkligen en bdb helt i min stil. Perfekt balans mellan syra och frukt, gräddig och väldigt drickbar. Påminner om Diebolt-Vallois Prestige i stilen men Mumm är en klass bättre.
   
 7. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Fyyy fan CH..., du kan inte vara fräsch idag... ;D
   
 8. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  En del smått och gott de senaste dagarna:

  Ravenswood Sonoma County Zinfandel 2006: Flera klasser bättre än deras Vintner's Blend (som förmodligen skalats ned i kvalitet för att komma in på SS under 100:). Den här skall enligt etiketten vara på gamla stockar och frukten känns hyfsat koncentrerad om än i tunnaste laget. Lite väl syltigt och väl mycket alkohol känns det som också. Vinet har en liten mognad som är ganska tilltalande och frånvaron av en massa rostade fat (som hos Seghesios Zin) är trevligt. Kanke en blandning av denna+ Seghesio skulle bli bra (Seghesion har en stramare och tätare frukt men faten stör en del).

  Engelbrecht Els Proprietor's Blend 2007: Intressant blend som domineras av C.S och Shiraz (60/20) + lite Merlot, Petit Verdot och Malbec. Lite mastig i alkoholen för en "nästan" Bordeaux-blend (>15%) vilket drar ner intrycket lite grann. Annars bra näsa om än lite knuten just nu. Blir definitivt bättre med 3-5 år på rygg.

  Thelema Cabernet Sauvignon 2007: Fortfarande en av mina röda favoriter från Sydafrika. Massor med tät Cassis och fin-fin längd. Har nog inte smakat ngt rött från Thelema som inte håller måttet.

  The Berrio Sauvignon Blanc 2009: Intenisvt krispigt, krusbärs/vinbärs-karaktär i doften och massor med pigg ung syra och mineral. Lite spritz piggar till det hela också.

  Raats Cabernet Franc 2007: Helt opak och purpur i färgen och först nästan ingen doft alls (pop'n pour). Så småningom vecklade den ut sig och den mest häftiga tobaksdoft jag någonsin känt i ett vin fanns där. Bakom den här buteljerade Cohiban fanns det också en hel del rostade fat och en del kakao som påminde inte så lite om vissa Priorat-viner men utan hettan. Tät, ung och med bra tanniner i smaken så bådar det här gott för framtiden.

  Dr Pauly Bergweiler Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese 1989: Fortfarande lite grön i färgen (21 år ung) !!!. Doften pekade inte heller den på ngn mognad utan skrek ut krusbär, äpple och melon och lite Riesling-petroleum. Allt inpackat i en frisk, fräsch och fruktig Per Bill-syra som fick spottkörtlarna att jobba ordentligt. Helt ljuvlig halvtorr ung Mosel från en ok (men inte topp) firma och hyfsat läge. Inser att jag har köpt alldeles för lite sådana här viner de senaste decenniet så det får bli lite uppryckning nu.
   
 9. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Håller helt med och jag tycker att deras rena Cabernet Sauvignon är bäst. Har provat 2004:an och 2005:an men förrådet är slut - tack för påminnelsen om att jag borde lägga en ny beställning.

  Min absoluta Sydafrika-favorit bland röda viner är annars Rustenberg Peter Barlow, också en ren Cabernet Sauvignon. Den har jag än så länge bara druckit på plats men jag köpte med mig några hem som ligger och vilar i vinkällaren.
   
 10. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Idag dricker vi

  Har du några provningsanteckningar från lördagen?
  Vilket vatten var det förresten?
   
 11. Keen

  Keen slan

  SV: Idag dricker vi

  Jag tror att i just vattenfrågan var CH mer intresserad av kvantitet än kvalitet ;D
   
 12. CH

  CH Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Det var inte så farligt. Jag fick ju sova ut varje dag så det gick ganska bra. Mindre kul att bli väckt av väckarklockan däremot.

  Spännande, inte provat denna men verkar som man ska beställa några för att prova.

  Har provat denna några gånger och senast i sällskap av Bruwer Raats som berättade en hel del om vinet. Gillar den skarp men tyvärr dyker det bara upp några få flaskor i tillfälligasortiment en gång om året och oftast då det finns mycket annat som man hellre vill ha.

  Nej tyvärr men om det var något speceillt du undrade över kan jag försöka dra mig till minnes.

  Jag är ju en ganska enkel människa så jag nöjde mig med kranvatten.
   
 13. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Slank förbi Eriks vinbar för ett glas. Lyckades avhålla mig från Champagne en hel kväll

  2007 Morey St-Denis Clos Solon Fourrier. Väldigt trevlig bourgogne.Mellanröd, Fin doft, Ung men med den lite mer komplexa stilen jag gillar med många bourgogner, Lång fin eftersmak. Bästa för kvällen

  2008 Southing Pinot Noir. Sea Smoke. Väldigt ung, lite hög alkoholhalt, ”lättdrucket” och inte så komplex. Som enskilt vin bra, drucket tillsammans med en bourgogne faller den lite platt.

  2007 Pin,La Spinetta . Ett vin från La Spinetta jag inte sett förut. Känns som det här vinet ska ligga ett tag men en ganska trevlig upplevelse redan nu. Ganska mycket tanniner, lite jordighet och mörk choklad.

  2001 Dominus Estate , Christian Moueix En kalifornisk bordeaux. Borde nog ha dekanterats då den var ganska sluten Mjuka tanninerna men det fanns syra som balanserade upp. Avstår från bedömmning av den här
   
 14. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Clos des Papes -06, galet gott!
   
 15. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  SV: Idag dricker vi

  P.Peters Les Chetillons 2002 fortfarande ung, behöver utvecklas mera i sina smaker, just nu mineral, mogen grape, syrorna är dock snälla så fullt drickbar nu (flaskvariation!)
  I helgen dracks en Magnum, mera av allt, framförallt energi ock intensitet!

  Good News. I Frankrike är Henriot Enchentaleurs 1996 nu släppt på magnum (€199);D
   
 16. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Håller helt med dig om PP. Intressant att notera så var Pierre Moncuits Nicole Moncuit 2002 betydligt mer sluten än Pierre Peters Les Chetillons just nu.. Tror att de har andra stockar men det blir intressant att följa.

  Trevligt med Henriot, en magnum för nästan samma pris som halvmagnum på SS. Var hittade du den [​IMG]
   
 17. Krug88

  Krug88 Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Till och med en Billecart standard smakar bra i en svit på 20:e våningen på The Peninsula Bangkok... :p

  Snöar det i Stockholm tro?
   
 18. bmf

  bmf Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Fisksoppa och Jean-Philippe Fichet Meursault Le Tesson -08. Sämre torsdagkväll har man haft. Fantastiskt gott och redan nu tillgängligt vin som uppfyllde alla mina krav på bra vit Bourgogne.
   
 19. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  SV: Idag dricker vi

  VinoCave i Riems, dom har höjt priserna ordentligt på magnum €199 vs. 64 för flaska vilket känns som ett superfynd!
   
 20. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  €64 för en Enchantelaur 1996, wow, undrar varför Henriot säljer dem så billigt. Du skulle ha köpt en låda och sält på vinauktionen här i Sverige :)
   

Dela sidan