Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

 1. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Du har säkert rätt i det.
  Har inte provat så mycket Billecarts så min dissning kommer bara från desa Roséer (Millésimen var i och för sig ganska bra får jag erkänna) och dom jag provade på Champagnedagarna förra året. Såg i mina anteckningar från då att jag gillade BdB -98 så du har en poäng där med åldern. :)
   
 2. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Krug -98, fantastisk!
   
 3. SV: Idag dricker vi

  Grand Cuvée är bara så bra, tyvärr görs sista årgången 1998 då Billecart-Salmon beslutat sluta tillverka dem. Med lite ålder som Krug88 säger är de fantastiska. BdB är också riktigt bra.

  Igår drack jag lite blandat, en standard Bollinger, klart en av de bästa standardcuvéerna , följde upp med en David Leclapart L'Artiste 2004 som har öppnat upp sig betydligt på ett år och börjar få lite exotiska toner, lite smörig smak som dock balanseras upp av en bra syra.

  Blev även en Diebolt-Vallois FdP 2004, så där direkt efter Leclaparten känns den lite för söt (ser mycket fram mot att få prova de non-dose FdP jag köpte) men när man nollställt smaken lite så blommar vinet ut. Ett vin so mär verkligen perfekt nu, kommer naturligtvis att utvecklas men mycket drickbart nu Att jämföra de två är svårt då FdP är en förföriskt vin medan Leclapart är mycket stramare. Svårt att välja så jag tar båda.

  Drack också en Pinot från 2008 från Oregon som jag tyvärr inte antecknade Otroligt öppen doft , lite åt champagnehållet faktiskt, bra struktur med tydliga tanniner och ett fint bett på slutet.

  Avslutade med en Nuits-Saint-Georges Les Murgers, Hudelot-Noellat 2008 på Eriks. Mycket röda vinbär, plommon . silksmjukt , bra balans och lång eftersmak
   
 4. matage

  matage Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Roagna Langhe Rosso 2001
  Röd frukt, läder och "hösttoner" i doften. Förhållandevis slank smak med röda frukter och riktigt läskande tanniner som drar åt salmiak/vitpeppar.

  Synd att jag bara har en flaska kvar...
   
 5. sunqan

  sunqan Vinös

  SV: Idag dricker vi

  taskig attityd... prova en månad i karachi (installerandes ett lotto-system...) och grillrestaurang i det fria och sen bowling med lokalbefolkningen drickandes mocktails

  men det var kul (bortsett från att vattnet var odrickbart :'( )
   
 6. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Post från discot; Roederer x3, stökigt. Bäst ikväll var Rayas CdP -05
   
 7. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Väldigt trevliga provningsanteckningar. Mycket intressant, tack!

  Jag håller med om att prisskillnaden inte hänger ihop med en motsvarande kvalitetsskillnad. Antar att förklaringen är så enkel att kunder är beredda att betala mer för en roséchampagne, kanske för att det anses extra festligt?

  Billecart-Salmon Grand Cuvée och vissa årgångar av NF är riktigt riktigt bra.
   
 8. NonPlusUltra

  NonPlusUltra Medlem

  SV: Idag dricker vi

  "Because they can" helt enkelt! Jo, jag tror definitivt du har rätt även om husen själva ofta hänvisar till en kostsammare process (förvisso fler steg i alla fall) och mindre produktion som de "officiella" anledningarna... :)
   
 9. SV: Idag dricker vi

  Så kostsam är den ju inte om man häller i lite rödvin. Tror helt enkelt det är som du säger "Because they can".
  För övrigt så är Bille Cuvée Elisabeth en helt ok rosé. Deras vanliga däremot kan de låta bli att sälja.
   
 10. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Med lite ålder kanske. Jag tycker inte att Elisabeth 2000 är särskilt kul nu - alldeles för mycket grapefruktbeska.
   
 11. CH

  CH Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Jag blev faktiskt förvånad över hur bra den är nu. Självklart ska den läggas undan ett tag till men är knappast ett barnarov om man är otålig.
   
 12. SV: Idag dricker vi

  Jag är noig benägen att hålla med CH här. Blev också förvånad när jag drack den hos Billecart tidigare i år. Kanske lite för söt men jag är ju lite skadad där, det har jag lärt mig.
   
 13. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Jag har bara druckit den två gånger så jag får väl lita på er då. :) Däremot inte tillräckligt för att köpa någon mer för egen del.
   
 14. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Gick förbi Eriks vinbar igår på väg hem från Fotografiska museet och det blev en trevlig middag med bra viner till. Först Winston Churchill 1999 till en toast skagen (min fru valde ankleverterrinen, den var inte dum heller), sedan ett par glas Sassicaia 2006 till grillad kotlett av gårdsgris med sparrisrisotto, apelsin- och kumminsky.

  Winston Churchill hade öppnats dagen innan och det hade nog gjort den gott - den har inte varit så här tillgänglig tidigare gånger jag provat den. Massor av frukt och en skön fruktsötma i eftersmaken. Det är bara att konstatera att Pol Roger lyckats väldigt bra med (även) den här årgången men den behöver några år i källaren. Sassicaia 2006 var helt underbar och passade riktigt bra till maten.
   
 15. CH

  CH Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Henriot 96. En av de tidigt deggade flaskorna och den är fantastisk, som flytande äppelpaj.
  Känns väldigt mogen men ändå ung och pigg. Helt perfekt att dricka nu och en av de bättre Henriot 96 jag provat.
   
 16. Mmm

  Mmm Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Halleluja, jag dricker champagne och tycker om det (det händer tyvärr inte alltför ofta). En flaska Launois BdB 1996 som är väldigt trevlig. Ingen Krug men det bästa jag druckit på ett bra tag. Tydliga mognadstoner men med ett tydligt grapefruktbett i eftersmaken.

  Tidigare pillade vi i oss en flaska Barbera 2008 från Bruno Giacosa som var också högpresterande. Säljs billigt hois Theis Vine om ni är sugna. Det var som flytande grafit med havsglitter.
   
 17. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Hur smakar havsglitter??
   
 18. Andreas

  Andreas Medlem

  SV: Idag dricker vi

  kallsup?
   
 19. kayaker

  kayaker Cyklist

  SV: Idag dricker vi

  Vasst?
   
 20. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  SV: Idag dricker vi

  Spännande! jag har själv ett par liggandes, men har ännu int prövat någon ännu, de ja har är deggad 2008...när du menar tidigt deggad vare så att de första 96orna släpptes 2005 eller?
   

Dela sidan