Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

 1. NonPlusUltra

  NonPlusUltra Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Hmm, inte utan att man känner sig lite schuuuk när det kan få så trevliga konsekvenser... ;)
   
 2. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  SV: Idag dricker vi

  Blir riktigt sugen på att testa Enchanteleurs 96an, då jag personligen finner 95an riktigt härlig.
  nån som vet när den kommer in på systemet igen, känns som den har vart slutsåld länge nu?
   
 3. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Den är helt underbar men den var galet dyr på Systembolaget så jag föreslår att du köper utomlands i stället, till exempel här för cirka 750 kr inklusive moms och alkoholskatt. Frakt och lite pappersexercis tillkommer men det blir ändå betydligt billigare än de 1500 kr den kostade på Systemet.
   
 4. SV: Idag dricker vi

  Enchanteleurs 1996 på systembolaget kostade 1.595 kronor. Du kan köpa den för €95 här här. Förstår inte att den är slut i Sverige men det finns ju alltid folk med för mycket pengar.

  edit. Elvis och jag postade samtidigt. Nu har du två ställen att välja på. Använd wine-searcher.com för att leta priser
   
 5. Segol

  Segol Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Har du handlat hos aux4couleurs på senaste tiden?
  Jag försökte få kontakt med dem via mail ett antal gånger i höstas (fick bla hjälp av dig med ett namn hos på en anställd där) men fick ingen som helst respons.
   
 6. SV: Idag dricker vi

  2006 Marie-Noelle Ledru Cuvée du Goulté. Öppnade denna igår direkt efter Dethune l'ancienne. Så där omedelbart så kändes Cuvée du Goulté allt för ung i sammanhanget, visst, kvalitén finns där men vinet skulle nog vunnit på några år till på jäst. Dagen efter har vinet vuxit betydligt och öppnar sig med bärighet, sötma och lite honung. Slutsatsen är väl att låta det ligga då det uppenbart mår bra av mycket luft.
   
 7. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Idag dricker vi

  Hälsade på yngste sonen i London i helgen och drack bland annat
  Grand Annee -02.
  Blev uppriktigt sagt inte så förtjust i den. Mycket nötter och surkart. Eller
  också är det jag som är en surkart. De 9 flaskor som jag tog hem får nog
  ligga till sig några år.
   
 8. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Nej, jag har inte handlat där sedan dess.
   
 9. SV: Idag dricker vi

  Har för mig att det var CH som inte var så överförtjust i den heller. Smaken är ju som sagt olika men personligen gillar jag GA02 skarpt.
   
 10. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Idag dricker vi

  Den är sjukt god.
   
 11. CH

  CH Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Av det lilla (3-4cl på champagnedagen) jag provat så är jag inte imponerad men får nog prova den igen och då i lite större mängder, annan miljö och över en betydligt längre tid för att ge den en ärlig chans.
   
 12. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Idag dricker vi

  Lite sen kommentar men dock....
  Drack en flaska William Deutz -96 tillsammans med hustrun och några av mina barn i påskas.
  Det är nog en av de mest välbalanserade champagner man kan tänka sig. Har inte hittat
  någon uppgift någonstans om dosagen men det känns som den är rätt hög utan att bli söt.
  Vi är rätt känsliga för sötma i vin.
  Även de som aldrig dricker champagne måste älska William Deutz.
   
 13. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Drack indiskt mousserande på champagnemetoden som förvånande nog inte var äckligt. Indiskt rött som luktar askfat och hälldes ut och till middagen idag tog vi in ett helt gäng chablis som varierade friskt... Alla från 04 och en var kokt/oxiderad, några kanon och en smakade äppeljuice och luktade rutten banan. På mitt hotell säljer de Guigals cdp för motsvarande 2400 kronor. Den tog vi inte in...

  Chianti Rufina Nipozzano Riserva var ett kärt återseende, - dock mest tack vare att jag varit där på besök snarare än att den var god och vällagrad här i Mumbai...
   
 14. sirlongfellow

  sirlongfellow Medlem

  SV: Idag dricker vi

  En flaska VARNIER-FANNIERE Grand Vintage 2004 igår
   
 15. SV: Idag dricker vi

  Och, var den bra?
   
 16. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Voirin-Jumel Cuvée 555

  Winzer Krems, Sandgrube 15 Grüner Veltliner -06 Har ju inte druckit speciellt mycket GV de senaste åren men måste säga att detta på ngt sätt förenar det bästa hos Sheurebe, Alvarinho, Pinot Gris och Chardonnay. Låter kanske konstigt men har ni inte druckigt bra GV förut så stick iväg och inhandla lite bra sådan omdelebart !

  Marc Sorrel, Hermitage "Le Gréal" -01 Kvällen höjdpunkt utan tvekan. Mkt stor doft med kryddor, massiv frukt och väldigt tät matta av alla Syrah-karaktärer man vill ha. Smaken andas en del mognad men är ändå inte riktigt där förrän karaffen är tom. Kan inte låta bli att reflektera över vilken klasskillnad det är mellan detta och t.ex Alain Graillot Crozes-Hermitage.
   
 17. SV: Idag dricker vi

  Blev lite smått och gott igår på Eriks vinbar. Alltid kul att få prova viner som spänner över en stor bredd. Klart bäst var Winston 1996 och Selossen.

  2007 Nuits-Saint-Georges 1er cru Les Murgers, Hudelot-Noellat Om jag druckit denna blint hade jag nog gissat på ett något äldre vin. Bra bourgogne, struktur, tanniner som mjuknat något, fina röda bär

  1996 Winston Churchill Det här vinet har verkligen utvecklats. Har strukturen av en bourgogne, de fina brioche toner finns där, syran är inte dominerande som för många andra 96or utan finns lite mer avrundat i bakgrunden och ger vinet balans. Just nu kanske den bästa 96an jag druckit. Kan ligga i många år framåt men dricker fantastiskt bra redan. Om ni inte har i källaren, köp nu innan det här vinet drar ytterligare i pris.

  2005 Barolo Vigna Elena Riserva, Elvio Cogno Lite spritig doft, agressivt vin med mycket smak och kraftiga tanniner. Gillar normalt sett den här stilen men det här vinet känns lite för mycket. Behöver nog ordentligt med tid men blir nog aldrig en stor Barolo.

  Jacques Selosse , Il etait une fois Flytande kärlek, har ni inte provat det här vinet så är det ett måste. Vi debatterade lite om hur det är gjort men faktum kvarstår,otroligt bra. Man kan suga länge på ett glas, mycket frukt, apelsiner, plommon och en komplex , söt (men inte sötkvalmig) smak med lager efter lager av olika smakupplevelser.

  2006 Jerome Prevost, La Closerie Les Beguines Hatten av för PMs mästare. Känns faktiskt lite mer som en ren PN istället för en PM. Honung, kryddor , lite blommor. Växer hela tiden i glaset. Bra balans. 2006 känns som ett riktigt bra år för Prevost.

  Pol Roger Pure Brut Nature Rent, enkelt och snyggt. Sammanfattar väl rätt bra det här vinet. Pol Roger har lyckats bra med sin non-dosage, mineraler, stram syra med fina frukter i både doft och smak.

  Ruinart Blanc De Blanc (på magnum) Ett vin som är bättre i doft än.smak tycker jag. Mycket exotiska frukter, kiwi, passionfrukt, päron samt en hel del kryddor. Smaken är lite besk och jag tycker att dosagen slår igenom lite för mycket. Fin gyllengul färg
   
 18. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Tack Shorepower för trevliga provningsanteckningar, som vanligt.

  Man borde verkligen köpa fler Winson 96:eek:r... För inte tala om när de släpper sina 2002:eek:r...
   
 19. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  SV: Idag dricker vi

  Instämmer på bägge punkterna.
  Det var 4 flaskor Winston Churchill -96 som startade mitt champagneintresse.
  Det var det här forumet som fick det att totalt spåra ur.
   
 20. Jos

  Jos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Talbot -00 som var kanon!
   

Dela sidan