Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

 1. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Oj oj oj... Låter helt underbart!
   
 2. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Personligen tycker jag vinet ska ligga åtminstone ett par veckor efter deg så jag är inte imponerad av din Selosseprovning :'(

  Har du haft möjlighet att prova någon av Pol Rogerchampagnerna?
   
 3. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: Idag dricker vi

  På plats hos Selosse då antar jag ?
  Hörde ett rykte om att Anselme skall sälja/dra sig tillbaka. Vet du ngt om det ?
   
 4. Gurto

  Gurto Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Loron & Fils à Pontanevaux, Clos des Vieux Marronniers, Beaujolais, 2010 (spaghetti med paprika- och rotfruktsragu och lite rökig korv) Doft: Frukten dominerar naturligtvis och det är då hallonen - i hallonsaftstilen - som är tydligast, men även lite tranbär och jordgubbar gör sig tillkänna. Finns även en sötaktig, träig, något bränd fatton. I munnen finns en pigg syra och en grusig mineralitet.

  Ett väldigt enkelt men kul vin (kanske är nyhetens behag - färsk på Beaujolais och tycker att det är rätt kul viner) som gick bra till onsdagspastan. Det enda negativa - förutom enkelheten och bristen på komplexitet, men det var ju väntat - är att alkoholen sticker ut lite lite för mycket i munnen (trots att vinet bara ligger på 12%). Om det nu ska handlas billigt rött från regionen tar jag hellre Beaujolais än Bourgogne - med Beaujolais får man ändå något som är lite roligt medan man bara tycker att det fattas massor när man köper billig Bourgogne (men där jämför man väl omedvetet med dyrare Bourgogner).
   
 5. Krug88

  Krug88 Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Tja man

  Inte alls avundsjuk... :'(
  Ingen LGD 02 forvanar, vet du varfor?

  Horde nagot om att du skaffat en lite mer permanent bostad i omradet, stammer det?
   
 6. magnum

  magnum Epernay, Frankrike

  SV: Idag dricker vi

  Stämmer bra, du får komma och hälsa på!
  Fick inget bra svar om LGD av VC folket men hörde på annat håll att ledningen sa stopp för produktion pga för stora lager.
  Provade Pol Roger 2004 Rose, gillade den.Kraftpaket!! Provade även 2002 igen 2 ggr tycker fortfarande inte att den är något speciellt. Pol Roger Blanc de blancs 2002 släpps också nu.
  Anselme funderar nog på pension men inte riktigt än, sonen skall ett år till Australien from Mars 2013 (om jag förstod det rätt) så nåt år till blir han nog kvar :D
   
 7. jocke

  jocke Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Blev en David Léclapart IÁmateur 2008 ikväll. En blandning av citron, gröna äpplen och päron träffar min näsa. Balanserad, full av mineral. Riktigt härlig champagne. Får spara de andra flaskorna några år så kommer den att utvecklas ännu mer :)
   
 8. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  SV: Idag dricker vi

  Skapligt avis :(
  Hoppas bara man lyckas få tag på några Selosse 2002 själv!
   
 9. moos

  moos Medlem

  SV: Idag dricker vi

  lite kul angående LGD 2002

  http://www.cellartracker.com/wine.asp?iWine=1101791

  Annars så menar jag att jag läste att det blev ett eller annat fel vid ett eller annat tillfälle och allt blev vanlig årgångs 2002. Var tusan var det jag läste det?
   
 10. Håkan

  Håkan Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Nu blir jag förmodligen utskrattad och utslängd men ikväll har jag för första gången på flera år druckit Amarone, Luigi Righetti. Den var faktiskt riktigt god, Passade bra till engelsk rostbiff (dock utan Yorkshirepudding). Skall man vara politiskt korrekt kan man ju inte gilla Amarone. ;D
   
 11. TEGE

  TEGE Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Muratie Ansela Van De Caab 2005 :)
   
 12. Magikern

  Magikern Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Moray-Saint-Denis 1997

  Smakar som en riktigt intressant blandning av moget burgundvin med jordiga toner och ett riktigt välgjord belgiskt suröl.

  Tror det passerat sin topp men de har all den komplexitet man kan förvänta sig av ett vin i denna prisklassen.

  Jag har inte smakat något liknande och jag skulle gissa på att de har velat göra ett vin som liknar surölet Liefmans Goudenband .
   
 13. KimHartman

  KimHartman Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Jag gissar att du syftar på det vin från Louis Jadot som funnits tillgängligt från SB i omgångar. Jag har provat vinet från totalt 8 flaskor och flaskvariationen är ganska stor. De bästa flaskorna har definitivt inte passerat någon topp, iaf inte för min smak, utan levererat fantastiska upplevelser av mogen Bourgogne (och med en trevlig prislapp dessutom). Några flaskor har å andra sidan kanske gått lite väl långt i sin mognad och har uppfattats som något syrliga och frukttunna, men fortfarande har de varit klart njutbara. Detta känns som en klar överpresterare sett till årgång och appellation.
   
 14. Magikern

  Magikern Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Det är väldigt speciellt men ett riktigt gott vin om man gillar den stilen. Undrar om producenten velat att det smakar som belgiska suröl medvetet?
   
 15. Gurto

  Gurto Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Är du sarkastisk med ölet? Det säger väl sig själv att de inte strävat efter att få en röd Bourgogne att påminna om belgisk öl.

  Trots jämförelsen med suröl blir jag nyfiken på att prova det måste jag säga.
   
 16. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Idag dricker vi

  Vi låter det gå för den här gången :)

  Finns ju vissa Dal Forno-fantaster på forumet. Tror nog de flesta kan dricka någon enstaka flaska, det är väl mer "ska vi bjuda på något finvin så måste det vara Amarone"-trenden som är lite påfrestande
   
 17. Magikern

  Magikern Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Där finns säkert vinproducenter som gillar belgia sour och vill skapa ett vin som påminner om dem. Dessa öl har ju också en trogen fanbase som säkert uppskattar detta vinet. Den typen av öl är ju svår att para ihop med mat och detta vinet är ju då en klockren ersättare.

  De är helt klart värt att prova om man är beredd på syrligheten som nog inte tilltalar alla direkt.
   
 18. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  Idag dricker vi

  Det finns belgiska surölsproducenter som importerar använda bourgognefat som de använder att lagra sin öl på. Intressanta produkter.
   
 19. Gurto

  Gurto Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Jadot är ju en av de större producenterna i Bourgogne - att de skulle syssla med något obskyrt projekt med att få vin att likna suröl känns enormt osannolikt. Även om du får de associationerna betyder det inte att de försökt efterlikna det. På samma sätt som en producent av ett vin knappast försökt skapa ett vin med de svenska hallonbåtarna som referens - även om man kan associera doften man känner med just hallonbåtar.

  Läser man om vinet på cellartracker får man verkligen intrycket att det är stor flaskvariation. Precis som Kim säger.
   
 20. Gurto

  Gurto Medlem

  SV: Idag dricker vi

  Där kanske vi är något på spåret - att det är surölet som liknar vinet (och inte tvärtom, om ni förstår hur jag menar) pga använda Bourgognefat.
   

Dela sidan