Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag dricker vi

Silenos

Medlem
SV: Idag dricker vi

Gurto skrev:
Joseph Drouhin, Chassagne-Montrachet, 2009

Tack för noteringen. Ytterligare en vit 2009 som verkar fin. De verkar vara fler än man först kan tro. Alla jag druckit, vilket förvisso inte är många (och jag har sållat hårt), har varit minst ok, med tillräcklig syra för att vara frächa.
 

Gurto

Medlem
SV: Idag dricker vi

Detta var nog första vita 09:an jag druckit (med undantag för någon Macon-Village) och som antyddes så kändes den inte för "varm". Kanske inte rakbladsvass syra men definitivt tillräcklig. Verkar dock som att bolaget gått över till -10 på Drouhins Chassagne-Monrachet. När jag köpte stod det både 09:eek:r och 10:eek:r på hyllan.

Vet inte vad folk tycker om Drouhin överlag? Upptäckte i samband med googling att de har en sympatisk hemsida med bra detaljerad info om varje vin och dessutom för varje årgång av respektive vin. Mervärde i mina ögon (...minns att jag inte för så länge sen skrev att jag inte lade så stor fokus på kring-info om viner ännu - känner att det redan håller på att ändras :) )
 

Silenos

Medlem
SV: Idag dricker vi

Drouhin verkar överlag ha ett gott rykte, speciellt deras Petits Monts och Clos des Mouches citeras lite varstans som fina grejer. Deras (nåja, de vinifierar den i alla fall) Montrachet brukar också klara sig fint bland liknande sällskap. Själv har jag bara druckit någon enstaka flaska, en vit St.-Romain tror jag det var. Mer blir det nog tyvärr inte för mig, ty de verkar ha fått för sig att börja ta rejält betalt.
 

kayaker

Cyklist
SV: Idag dricker vi

Silenos skrev:
Drouhin verkar överlag ha ett gott rykte, speciellt deras Petits Monts och Clos des Mouches citeras lite varstans som fina grejer. Deras (nåja, de vinifierar den i alla fall) Montrachet brukar också klara sig fint bland liknande sällskap. Själv har jag bara druckit någon enstaka flaska, en vit St.-Romain tror jag det var. Mer blir det nog tyvärr inte för mig, ty de verkar ha fått för sig att börja ta rejält betalt.
Clos des Mouches ligger dem lite extra varmt om hjärtat eftersom de 13,6ha de äger där var Drouhins första egna vinodlingar. De köpte 41 parceller på 1920-talet.
 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
SV: Idag dricker vi

Ulysse Collin Lieu-dit Les Pierriéres BdB 2008
(1,3Ha i La Gravelle med Syd-östslutning, 30åriga stockar. 12 000 buteljer)
Här är doften anmärkningsvärt tillbakadragen, inslag av rostning som jag förnimmar åt Selosse-hållet, toner av gul bakad frukt, bra fruktkoncentration på nosen.
Vinet flödar på bra i relativt bra bredd och balans, för åldern. Massvis med exotisk frukt, kiwi, papaya.
Syran är påtagligt skarp, en heldel vitsten på mineralen, helt klart den som är mest "selosse-lik" av de tre.
Vinet lever ett väldigt uttrycksfullt liv och utvecklas mycket med värme, doften blir stor och eken framträder mer med kvällen, vinet blir mycket fat-dominerat och proppat med rostade nötter.

Ulysse Collin Lieu-dit Les Roises BdB 2008
(0,6Ha. i Gongy, Sydslutning, 50åriga stockar. 3 000 buteljer)
Doften är helt stängd här händer inget på väldigt länge.
I gommen är detta ett helt annat vin jämfört med den andra BdB.
Vinet attackerar gommen med den skarpa mineralen i ung-vass-stil. Kristall-klar mineral, finkrossad sten, otron skal. Frukten är mer tillbakadragen, jag känner bara en viskning om bakade päron och viss rostning som säkerligen kommer blomma ut med åren, för mig är Roises den minst intressanta att dricka av dessa tre idag, men solklart den som kommer nå högst höjder med mognad.

Ulysse Collin Lieu-dit Les Maillons BdN 2008
(2,5Ha i östslutning, 40åriga stockar. 6 000 buteljer)
Med en doft packad med söt röd frukt, liten rostning, krusbär och aningens kolatoner.
Sköljer vinet igenom mycket friskt. Direkt är det i en viss oxiderad-stil. Följt av den tjocka floran av underbar frukt, krusbärskompott, havtorn, kanderadapelsin, röda vinbär, fläder blomster. Syran är lika hård som att bita på färsk harsyra. För mig som sparade ett glas av detta vin genom hela kvällen var det solklart en av kvällens bästa när det gäller att dricka 'varm och avslagen' endast Cristal 96 kunde hänga med lika bra upp i rumstemp.

Diebolt-Vallois Fleur de Passion 2002
Relativt öppen doft, tydligt vit-mineral på doften som jag gärna vill likna med ben och rostadsten.
Vinet har tydligt o-angenäma örtagårdstoner på doften som för mig är tydligast åt oregano-hållet samt smält parmesan.
Vinet är dock mer njutbart i gommen här upplever jag ett vin som precis kommit till sitt drick-stadie. Smörade päron, rostade skaldjur, frisk blomster, musselskal.
Mineralen är krispig. Bra elegant finish. Men årgångens typiska syra upplever jag inte alls, där av gissade jag på FdP 2004.

Georges Lavalle Les Hautes Chèvres 2006
Tung, tjock, dimmig doft, stekt fett?
Vinet flödar dock på friskt, det är tydligt ungt vin men bra syra, utan att vara brutal. aningens rostade frukter.
Men jag tycker det hela fortfarande känns spretigt, och med värme upplever jag inte alls att det händer särskilt mycket,
men vem vet? Jag tror ändå detta kan bli bra med tiden, men låt gärna ligga minst 10år till.

Salon 1988
Stor helt vidöppen, explosiv nos, med Krug-liknande komplexité.
knäck, bakad fruktkaka, rostadmandel, grillad tropisk frukt. Detta är helt magiskt
Tydliga oxidativa-drag med stor mognad som integreras in bra längsmed denna ljuvliga melodi.
Karamelliserat kvitten, som fullkomligt drängs av bästa nougaten. Massvis med smörkola.
Vinet är solklart på sin topp nu, helt ofattbar ljuvlig elegans i en bra mycket lång finish.
Dethär var så sjuktbra att den fick min bästa-röst.


Comtes de Champagne 1996
Stor, bred doft. Päronbakelse, små drag av fat på nosen.
Vinet är väldigt krispigt, bra bredd. bitiga toner av rostat-bröd.
Sjujäklar skarpsyra! syrade päron, papaya, physalis.
96an är väldigt väldigt ung. Det här är kommer troligtvis nå oändligt stora höjder, känns som den skulle klara 50år utan större problem.

Comtes de Champagne 1976
Kvällens djupaste färg av skumporna, helt guldigt kopparfärgad.
Karamelliserad frukt, tjock mogen koncentrerad på nosen, troligtvis kvällens bästa doft. Helt magisk, Svårt att sluta dofta på denna skönhet, synd bara att den tog slut så snabbt...
Vinet är riktigt stort, med kraftigt koncentrerad frukt, bakat fikon, bakad aprikos, smält smör, karamelliserad mandel. Mineralen är nästan helt integrerad. Men satan en sån livlig syra denna 70-talare ändå besitter!? det är som gravad citron. Dethär är riktigt stort, och för många kvällens vin.

Dom Pérignon 1990
Stor doft, komplexa-drag på nosen. små små toner av 'dompa-rostning'
Mycket koncentrerad frukt, apelsin, myntablad, hasselnötter. överlag väldigt grön-dominerad.
Fruktansvärt ung och skarp syra helt ofattbart att detta skulle vara en 90a

Cristal 1996
Oxidativ, sherry-fat, bakade röda äpplen på nosen.
Vinet är runt, tydligt med viss mognad men samtidigt en otroligt markerad syra, utan tvekan en 96a.
Mycket mineral dominerad med massor av krossad sten. mycket nötig finish.
Solklart mycket ung, men mycket harmoni har kommit på plats redan, och som tidigare nämnts händer det väldigt mycket om man låter vinet gå upp i rumstemp.

Krug Grande Cuvée (Deg2007)
Mycket rostad nos, där pistage och knäck dominerar.
Vinet har stor bredd och är mycket nötig, toner av rostade walnötter, karamell och citrus. Överlag slående ung.

Bollinger La Grande Année 2002 (Deg Feb 2012)
Doften är väldigt ung, nästan helt stängd.
Frisk och syrarik mycket päron och rabarber. Ge värme och med bolly-liknande karaktär kommer fram. saltrostade hasselnötter, stekt anklever.
Syran är årgångs-typisk och är mycket granny smith-dominerad. GA 2002 är ett vin jag önska jag hade mer i mitt lager.

Cédric Bouchard Le Creux d'Enfer Rosé 2006 (Deg April 2010)
Öppen men ändå tydligt ung på doften.
Laser-skarp nästan extrem mineral profil. Men samtidigt helt silkeslen frukt, torkade jordgubbar, hallonmarmelad, björnbär med stort omfång
Sylvasst hård rödvinbärs-syra, stor rökig mineral.
Det vinet som var solklart mest tacksamt för att få tid i glaset. Cédrics slanka linje går tydligt rakt igenom.
Jag är helt såld, vinet ändrar nästan helt karaktär med god tid, från den rakblads-vassa rosén är det med tid en sjukt elegant skapelse jag har i glaset.
Mineralen är fortfarande brutal, Diamant-skarp är det som tycks närmast i beskrivning. Frukten bara växer och växer, vildhallon, smultron, björnbär och vinbär i en låång slank och otroligt koncentrerad profil.
Jag har fortfarande aldrig stöt på någon vinmakare som ger ett sådan rik terroir-känsla som herr Bouchard (Sorry ni alla Selosse-fans, men det här är i en helt annan klass)

Patrick Puize Chablis 1er Cru Vaillons 2011
Svår doft, alldeles för blaskig och för sauvignon blanc-lik för att falla mig i smaken.
I gommen är det dock en helt annan historia. Med viss rök-sten, koncentrerad blomster, små smöriga toner och, för åldern, bra balans.
Men jag känner ändå att detta vinet kommer i skymundan, dels på grund av att kvällen börjat bli sen, men främst för att alla vinerna innan är svåra att slå.


Château d'Yquem 1995
Denna spräcker alla mina tidigare ramar för vad ordet 'koncentration' står för. att säga detta är sjukt koncentreratkänns bara överflödigt...
Wow! dethär är STORT helt sinnessjukt komplext
Här finns verkligen allt man kan önska, rostad mandel, aprikos-karamell, kanderade fikon, exotiska kryddor, koncentrerad saffran.
Det mest koncentrerade vin jag någonsin testat, otroligt komplex längd, tjock, helt ofattbart fruktkoncentration.
maffig botrytism i den otroligt långa finishen. Jag får be om ursäkt för de skrala anteckningarna på detta vin, jag har bara så svårt att få ner det i ord, så jäkla bra var den

Domaine des Baumard Coteaux du Layon 1990
Stort tack Anders som gick in med ett vin helt i min stil, mogen, komplex Chenin Blanc när den är som bäst!
Stor, helt vidöppen nos med kanderad Chenin på doften.
Apelsinmarmelad, kanderad apelsinzest, bakad mandelkaka.
Helt klart ett stort vin, men att fortfarande imponera på mig efter Yquem-bomben, betyder inte annat än att detta är riktigt bra klass, jag menar koncentration och den aningen mer exotiska profilen håller ändå match med den. Detta är helt klart en av de bästa Moelleux jag testat.
Syran är fortfarande livlig och vi pratar ett fortsatt liv på 10år utan problem i en svalkällare
 

hampus86

Medlem
SV: Idag dricker vi

johan1279 skrev:
Ulysse Collin Lieu-dit Les Pierriéres BdB 2008
(1,3Ha i La Gravelle med Syd-östslutning, 30åriga stockar. 12 000 buteljer)
Här är doften anmärkningsvärt tillbakadragen, inslag av rostning som jag förnimmar åt Selosse-hållet, toner av gul bakad frukt, bra fruktkoncentration på nosen.
Vinet flödar på bra i relativt bra bredd och balans, för åldern. Massvis med exotisk frukt, kiwi, papaya.
Syran är påtagligt skarp, en heldel vitsten på mineralen, helt klart den som är mest "selosse-lik" av de tre.
Vinet lever ett väldigt uttrycksfullt liv och utvecklas mycket med värme, doften blir stor och eken framträder mer med kvällen, vinet blir mycket fat-dominerat och proppat med rostade nötter.

Ulysse Collin Lieu-dit Les Roises BdB 2008
(0,6Ha. i Gongy, Sydslutning, 50åriga stockar. 3 000 buteljer)
Doften är helt stängd här händer inget på väldigt länge.
I gommen är detta ett helt annat vin jämfört med den andra BdB.
Vinet attackerar gommen med den skarpa mineralen i ung-vass-stil. Kristall-klar mineral, finkrossad sten, otron skal. Frukten är mer tillbakadragen, jag känner bara en viskning om bakade päron och viss rostning som säkerligen kommer blomma ut med åren, för mig är Roises den minst intressanta att dricka av dessa tre idag, men solklart den som kommer nå högst höjder med mognad.

Ulysse Collin Lieu-dit Les Maillons BdN 2008
(2,5Ha i östslutning, 40åriga stockar. 6 000 buteljer)
Med en doft packad med söt röd frukt, liten rostning, krusbär och aningens kolatoner.
Sköljer vinet igenom mycket friskt. Direkt är det i en viss oxiderad-stil. Följt av den tjocka floran av underbar frukt, krusbärskompott, havtorn, kanderadapelsin, röda vinbär, fläder blomster. Syran är lika hård som att bita på färsk harsyra. För mig som sparade ett glas av detta vin genom hela kvällen var det solklart en av kvällens bästa när det gäller att dricka 'varm och avslagen' endast Cristal 96 kunde hänga med lika bra upp i rumstemp.

Diebolt-Vallois Fleur de Passion 2002
Relativt öppen doft, tydligt vit-mineral på doften som jag gärna vill likna med ben och rostadsten.
Vinet har tydligt o-angenäma örtagårdstoner på doften som för mig är tydligast åt oregano-hållet samt smält parmesan.
Vinet är dock mer njutbart i gommen här upplever jag ett vin som precis kommit till sitt drick-stadie. Smörade päron, rostade skaldjur, frisk blomster, musselskal.
Mineralen är krispig. Bra elegant finish. Men årgångens typiska syra upplever jag inte alls, där av gissade jag på FdP 2004.

Georges Lavalle Les Hautes Chèvres 2006
Tung, tjock, dimmig doft, stekt fett?
Vinet flödar dock på friskt, det är tydligt ungt vin men bra syra, utan att vara brutal. aningens rostade frukter.
Men jag tycker det hela fortfarande känns spretigt, och med värme upplever jag inte alls att det händer särskilt mycket,
men vem vet? Jag tror ändå detta kan bli bra med tiden, men låt gärna ligga minst 10år till.

Salon 1988
Stor helt vidöppen, explosiv nos, med Krug-liknande komplexité.
knäck, bakad fruktkaka, rostadmandel, grillad tropisk frukt. Detta är helt magiskt
Tydliga oxidativa-drag med stor mognad som integreras in bra längsmed denna ljuvliga melodi.
Karamelliserat kvitten, som fullkomligt drängs av bästa nougaten. Massvis med smörkola.
Vinet är solklart på sin topp nu, helt ofattbar ljuvlig elegans i en bra mycket lång finish.
Dethär var så sjuktbra att den fick min bästa-röst.


Comtes de Champagne 1996
Stor, bred doft. Päronbakelse, små drag av fat på nosen.
Vinet är väldigt krispigt, bra bredd. bitiga toner av rostat-bröd.
Sjujäklar skarpsyra! syrade päron, papaya, physalis.
96an är väldigt väldigt ung. Det här är kommer troligtvis nå oändligt stora höjder, känns som den skulle klara 50år utan större problem.

Comtes de Champagne 1976
Kvällens djupaste färg av skumporna, helt guldigt kopparfärgad.
Karamelliserad frukt, tjock mogen koncentrerad på nosen, troligtvis kvällens bästa doft. Helt magisk, Svårt att sluta dofta på denna skönhet, synd bara att den tog slut så snabbt...
Vinet är riktigt stort, med kraftigt koncentrerad frukt, bakat fikon, bakad aprikos, smält smör, karamelliserad mandel. Mineralen är nästan helt integrerad. Men satan en sån livlig syra denna 70-talare ändå besitter!? det är som gravad citron. Dethär är riktigt stort, och för många kvällens vin.

Dom Pérignon 1990
Stor doft, komplexa-drag på nosen. små små toner av 'dompa-rostning'
Mycket koncentrerad frukt, apelsin, myntablad, hasselnötter. överlag väldigt grön-dominerad.
Fruktansvärt ung och skarp syra helt ofattbart att detta skulle vara en 90a

Cristal 1996
Oxidativ, sherry-fat, bakade röda äpplen på nosen.
Vinet är runt, tydligt med viss mognad men samtidigt en otroligt markerad syra, utan tvekan en 96a.
Mycket mineral dominerad med massor av krossad sten. mycket nötig finish.
Solklart mycket ung, men mycket harmoni har kommit på plats redan, och som tidigare nämnts händer det väldigt mycket om man låter vinet gå upp i rumstemp.

Krug Grande Cuvée (Deg2007)
Mycket rostad nos, där pistage och knäck dominerar.
Vinet har stor bredd och är mycket nötig, toner av rostade walnötter, karamell och citrus. Överlag slående ung.

Bollinger La Grande Année 2002 (Deg Feb 2012)
Doften är väldigt ung, nästan helt stängd.
Frisk och syrarik mycket päron och rabarber. Ge värme och med bolly-liknande karaktär kommer fram. saltrostade hasselnötter, stekt anklever.
Syran är årgångs-typisk och är mycket granny smith-dominerad. GA 2002 är ett vin jag önska jag hade mer i mitt lager.

Cédric Bouchard Le Creux d'Enfer Rosé 2006 (Deg April 2010)
Öppen men ändå tydligt ung på doften.
Laser-skarp nästan extrem mineral profil. Men samtidigt helt silkeslen frukt, torkade jordgubbar, hallonmarmelad, björnbär med stort omfång
Sylvasst hård rödvinbärs-syra, stor rökig mineral.
Det vinet som var solklart mest tacksamt för att få tid i glaset. Cédrics slanka linje går tydligt rakt igenom.
Jag är helt såld, vinet ändrar nästan helt karaktär med god tid, från den rakblads-vassa rosén är det med tid en sjukt elegant skapelse jag har i glaset.
Mineralen är fortfarande brutal, Diamant-skarp är det som tycks närmast i beskrivning. Frukten bara växer och växer, vildhallon, smultron, björnbär och vinbär i en låång slank och otroligt koncentrerad profil.
Jag har fortfarande aldrig stöt på någon vinmakare som ger ett sådan rik terroir-känsla som herr Bouchard (Sorry ni alla Selosse-fans, men det här är i en helt annan klass)

Patrick Puize Chablis 1er Cru Vaillons 2011
Svår doft, alldeles för blaskig och för sauvignon blanc-lik för att falla mig i smaken.
I gommen är det dock en helt annan historia. Med viss rök-sten, koncentrerad blomster, små smöriga toner och, för åldern, bra balans.
Men jag känner ändå att detta vinet kommer i skymundan, dels på grund av att kvällen börjat bli sen, men främst för att alla vinerna innan är svåra att slå.


Château d'Yquem 1995
Denna spräcker alla mina tidigare ramar för vad ordet 'koncentration' står för. att säga detta är sjukt koncentreratkänns bara överflödigt...
Wow! dethär är STORT helt sinnessjukt komplext
Här finns verkligen allt man kan önska, rostad mandel, aprikos-karamell, kanderade fikon, exotiska kryddor, koncentrerad saffran.
Det mest koncentrerade vin jag någonsin testat, otroligt komplex längd, tjock, helt ofattbart fruktkoncentration.
maffig botrytism i den otroligt långa finishen. Jag får be om ursäkt för de skrala anteckningarna på detta vin, jag har bara så svårt att få ner det i ord, så jäkla bra var den

Domaine des Baumard Coteaux du Layon 1990
Stort tack Anders som gick in med ett vin helt i min stil, mogen, komplex Chenin Blanc när den är som bäst!
Stor, helt vidöppen nos med kanderad Chenin på doften.
Apelsinmarmelad, kanderad apelsinzest, bakad mandelkaka.
Helt klart ett stort vin, men att fortfarande imponera på mig efter Yquem-bomben, betyder inte annat än att detta är riktigt bra klass, jag menar koncentration och den aningen mer exotiska profilen håller ändå match med den. Detta är helt klart en av de bästa Moelleux jag testat.
Syran är fortfarande livlig och vi pratar ett fortsatt liv på 10år utan problem i en svalkällare

Satan i gatan vad överdjävligt bra det lät. Nä, Ja e' inte bitter.....
 

SUPRA

Bäst
SV: Idag dricker vi

Well...besökte lite champagnebarer i Berlin förra veckan.

Dom Perignon 2003 - fruktig. Känns nästan söt. Dock alldeles underbart god som den är.
Har ingen aning om hur DP 2003 klassas vs andra, är inte så insatt som förr och även då brast kunskapen. :D

Runiart BdB - Drack den efter DP och blev positivt överraskad, skulle spontant ranka den högre trots ett helt annat pris.
 

Keen

slan
SV: Idag dricker vi

hampus86 skrev:
Satan i gatan vad överdjävligt bra det lät. Nä, Ja e' inte bitter.....


Jag var rätt okej med det hela, men sen började det droppa in bilder på Salon 88, Comtes 76 & 96, och då kände jag mig mycket kränkt som missade det.
 

chambertin

Medlem
SV: Idag dricker vi

Keen skrev:
Jag var rätt okej med det hela, men sen började det droppa in bilder på Salon 88, Comtes 76 & 96, och då kände jag mig mycket kränkt som missade det.
Ingenting mot vad vi som missade HELA härlighten känner.

Verkar ha varit en härlig provning och bra anteckningar av Johan på skumporna och de vita.
Någon som planerar att fylla på med lite noteringar från dom röda också ?
 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
SV: Idag dricker vi

chambertin skrev:
Ingenting mot vad vi som missade HELA härlighten känner.

Verkar ha varit en härlig provning och bra anteckningar av Johan på skumporna och de vita.
Någon som planerar att fylla på med lite noteringar från dom röda också ?
Tack! Jag skulle nog gissa att våran kära Vintomas snart kommer med ännu utförligare anteckningar än mig...såg iaf så ut då han skrev ned betydligt mer än mig
 

Skumpagne

Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa
SV: Idag dricker vi

Selosse Initial deg april 2011.

Öppnade flaskan och lät den stå öppen i kylen ca 30 min innan servering.
Doften vid första glaset är en fruktig fräsch doft med ek i bakgrunden.
Första klunken är som en explosion i munnen av smaker, får mig att tänka på aprikos och persika.
En otroligt fin champagne som jag önskar aldrig tog slut.
 

Jos

Medlem
SV: Idag dricker vi

2008 Tahblik Shiraz som var bättre än jag trodde den skulle vara. Tror den kostade under femhundringen på restaurangen så för de pengarna ute levererade den bra. Klart mer klassisk och franskinspirerad stil än vanlig Shiraz.
 

pln

Medlem
SV: Idag dricker vi

Drack canon la gaffeliere 08 till middag i helgen. Bra tryck i smaken och lång eftersmak, mycket struktur. Tycker systemets pris för 449 är prisvärt på denna.
 

perpro

Medlem
SV: Idag dricker vi

pln skrev:
Drack canon la gaffeliere 08 till middag i helgen. Bra tryck i smaken och lång eftersmak, mycket struktur. Tycker systemets pris för 449 är prisvärt på denna.

Även 2007 finns kvar för 339 kronor.
 
Sv: Idag dricker vi

Ikväll blev det bland annat åtta 2004 BdB inklusive Hatt et Söner, 1998 Vilmart CdC på magnum, Krug 1996,, champagne från 1975 och 1928. Rapport kommer senare

yhutunat.jpg


uqazuded.jpg


Skickat från min GT-P6800 via Tapatalk 2
 

kayaker

Cyklist
SV: Idag dricker vi

Magikern skrev:
Den är slut tyvärr, riktigt bra pris på den. Den lär dock vara betydligt sämre än 08:an.
Says who? Jag tycker att den är riktigt bra. 2008 är en bättre årgång men de närmaste åren lär 2007:an vara trevligare.
 

Kostjan

Mot bättre vetande
SV: Idag dricker vi

kayaker skrev:
Says who? Jag tycker att den är riktigt bra. 2008 är en bättre årgång men de närmaste åren lär 2007:an vara trevligare.

Nästa alla Bordeaux 2007 har varit trevliga i ett tidigt stadium,skönt med en årgång man inte måste vänta ut i 10 år!
Kanske inte en långliggare men sådana finns det ju gott om.
........ Roc de cambes 2007(nedsatt pris på SS )
........Château La Conseillante 2007 ( också nedsatt )
Båda riktigt bra nu och 10 år framåt .....minst
 
Toppen