Fernet Branca
Medlem
Gourmetstål har en del fina modeller för häll/ugn/grillen. Fungerar lika bra som stekbord som till bröd och pizza. Schyssta handtag dessutomEller varför inte ett stekbord med kanter som man lägger över hela hällen?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Gourmetstål har en del fina modeller för häll/ugn/grillen. Fungerar lika bra som stekbord som till bröd och pizza. Schyssta handtag dessutomEller varför inte ett stekbord med kanter som man lägger över hela hällen?
Jag kollade på såna innan jag gjorde om köket och testade en men upplevde att det blev lite ojämn värme så när jag hittade det här för en spottstyver stekbordet impulshandlade jag.Apropå steka, funderade på sån platta man lägger över en induktionshäll som har funktionen att göra en hel zon av halva hällen. Gissar att du har eller i alla fall kollat upp, funkar det? Då får man ju ganska mycket stekyta om än inte som en separat mojäng du har men den är ju snudd på gratis så det är ju ingen sport
Eller varför inte ett stekbord med kanter som man lägger över hela hällen?
Jag kör på gourmetstål , funkar super bra. Använder den främst när jag steker kött eller hamburgare men funkar till det mesta.Gourmetstål har en del fina modeller för häll/ugn/grillen. Fungerar lika bra som stekbord som till bröd och pizza. Schyssta handtag dessutom
Snyggt!Nu blommar löken! Hade kunnat svara på att det var ett träd från Ribera del Duero....
![]()
Jag har just fått hem ett sånt Adexa stekbord; tack för tipset! Något man bör tänka på innan/vid första användningen?Roscoff karamelliserar mycket snabbare än gul/röd har jag insett men stekbordet hjälper
Jag köpte mitt på Adexa för snart tre år sen så modellen har uppdaterats lite. Vanlig 220-plug, 2kW och väger styva 10kg. Jag har mitt i ett köksskåp och tar fram det vid användning och ställer det under fläkten (eller stundtals ute på altanen). Sjukt trevligt pryl och provocerande billig i sammanhanget.
![]()
Professionell Stekhäll Slät 1 zon 358x393mm 2kW El | Adexa WHEG810AF
Vänligen se under 'Specifikation' för detaljerad produktinformation.adexanordic.se
Måste kolla Myllymäkis recept. Jag har något eget lagom bristfälligt nedtecknat som jag justerar lite eftersom.
Tror det grundar sig i nån ohelig hybrid av Serious Eats, Bourdain/LesHalles, Crespi, Julia Childs/Det Goda Franska Köket och mina egna påhitt men på sistone har jag faktiskt börjat uppdatera det med notiser och justeringar.
Jag har just fått hem ett sånt Adexa stekbord; tack för tipset! Något man bör tänka på innan/vid första användningen?
Jag har just fått hem ett sånt Adexa stekbord; tack för tipset! Något man bör tänka på innan/vid första användningen?
Haha mitt kommer imorgon![]()
Jag har en sån stekspade men kommer på mig själv med att oftast använda skrapan till Smashed Burgers.Lacor 60434 Spatel, Rostfritt Stål, Svart, 12 x 27 cm : Amazon.se: Hem & kök
Lacor 60434 Spatel, Rostfritt Stål, Svart, 12 x 27 cm : Amazon.se: Hem & kökwww.amazon.se
Denna är sjukt bra till smashed burger! kanske inte så bra att dra av fettet med dock.
Stekta mackor är löjligt gott.
Brukar göra detta receptet fast jag lägger i surkål eller kimchi för att få syra och konsistens.
![]()
Het tuna melt | Köket.se
En lite hetare variant på klassikern tuna melt - frasigt stekt bröd fylld med krämig tonfiskröra och smältande god ost. Till serveras en fräsch sallad med asiatisk dressing.www.koket.se
Brukar väga min pasta när jag gör en eller två portioner just så det inte ska förstöra rationEtt tappert första försök att göra någorlunda traditionell carbonara. Ingen guanciale finns i lokala affären men pancetta är i alla fall bättre än bacon.
![]()
Det är nog första gången någonsin som man har lyckats att inte koka dubbelt så mycket pasta som man behöver för en portion.
Här har du ett bra recept:Har ni en enkel recept hur man lagar äggröra med tonfisk på burk? Eller alltså, jag undrar bara hur ska jag värma/tillaga tonfisken, äggröra kan jag göra redan. Det finns många videos på tuben, men jag är inte riktigt nöjd med någon av dem som jag har sett hittills
Inte den mest kulinariska maträtten i världen kanske, men det är jag mest sugen på just nu. Sardiner funkar också i sammanhanget, om ni bedömer att det blir godare smak då. Gärna tips med passande tillbehör också, som lök, paprika etc. you name it. Snabblagad vardagsmat alltså.
Tack, Patrik!Här har du ett bra recept:
Iofs omelett och inte äggröra, men tonfiskstuvningen bör vara densamma.
Stekhäl invigt och inkört! Fungerar toppen bra.Sen upptäckte jag snabbt att jag också ville ha en större stekspade![]()
Jag köpte min på restauranggrossist (Martin & Servera) men den här ser väldigt snarlik ut:Stekhäl invigt och inkört! Fungerar toppen bra.
större stekspade, ja tack! Hur stor är den du har? Ev. länk tack!
Går det där verkligen....? Ser lite fake ut. Tänker att det lär bli en jäkla färg på mackan innan osten smälter. Ser ut som han lägger i hop dem, klipper filmen medan han micrar mackan, och sen tillbaka på stekbordetTror inte ni kommer ångra er
Det har en tendens att ryka lite första gången man använder det - även ur sidoventiler etc så det är väl nån generös fabriksinfettning som osar. Går dock snabbt över om jag minns rätt men ni vill nog köra fläkten ordentligt.
Bra att ha-inköp är en stekbordsskrapa (en vanlig bredpackel funkar men det är ju trevligare med nåt som ser lite bättre ut:
Jag har nån som liknar denna: https://www.kitchenlab.se/p/stekbordsskrapa-22-cm-exxent/
Sen upptäckte jag snabbt att jag också ville ha en större stekspade
För rengöring skrapar jag bara av stekbordet ordentligt med skrapan medan det fortfarande är "lagom varmt" och torkar av med papper.
Det första jag lagade på mitt var Grilled Cheese från Chef - The Movie