Köpa vin via andra källor än Systembolaget: regler, transporter och butiker

Diskussion i 'Vin' startad av Anders Landström, 15 september 2011.

 1. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Öh, DHL till privatadresser levereras ju sedan några år av PostNord Logistics vad jag märkt. Till företagsadresser är det nog fortfarande egen regi.
   
 2. kayaker

  kayaker Cyklist

  Nej, det är inte Posten, utan det är DHL som "levererar" till privatpersoner. Med en gnutta missflyt så måste du åka till Rosenberg och hämta ditt paket. Trackingen visar ibland en del spännande händelser upp till två veckor efter att man lyckats få paketet.
   
 3. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Till skillnad från många andra här så har jag bara goda erfarenheter av DHL när det gäller vin- och köksleveranser från Tyskland. De butiker jag handlat från har varit noggranna med att artiklarna skall levereras hem, dvs. det som Posten / PostNord klassar som företagspaket (leverans till dörr, inte till närmaste ombud).

  Från Tyskland, från riktiga butiker, med DHL, har jag fått mina varor levererade in i vardagsrummet utan knussel. När man exempelvis beställer en bok från Amazon eller annat från en svensk nätbutik är det en helt annan historia. Då skall man knalla till någon butik de har avtal med, oavsett avstånd, och själv bära hem eländet.

  Nej, tacka vet jag tyska handlare och tysk service via DHL. Kwalität.
   
 4. kayaker

  kayaker Cyklist

  Att behöva vara hemma från jobbet en halv dag eller mer pga. en paketleverans är värdelöst.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 5. Vino fino

  Vino fino Medlem

  De gånger jag fått leveranser har jag fått bestämma tiden själv, efter kl 18.
   
  Mattias Schyberg gillar detta.
 6. m_trobeck

  m_trobeck Ständigt sökande. Rotlös.

  Gemensamt för alla som levererar hem till dörr är att det, som i alla branscher, kan vara otroligt stor varians i sista ledet. Allt ifrån duktiga, yrkesstolta och serviceinriktade chaufförer till de som har lite mer otur när de tänker på bemötande av kund.
   
  Vino fino gillar detta.
 7. Vino fino

  Vino fino Medlem

  +1
  Instämmer helt
   
 8. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag har bara stött på bottenskrapet när jag fått leveranser DHL, UPS och Schenker.
   
 9. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Så ser det inte ut söder om Slussen. DHL-paket från Tyskland adresserade till åtminstone min adress hamnar oftast direkt hos mitt postombud.
   
 10. kayaker

  kayaker Cyklist

  Då är det skickat med postdelen av DHL så att de hanteras av Posten i Sverige. Det är inte samma sak som DHL Express till nå'n gudsförgäten terminal.
   
 11. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Kan mycket väl vara förklaringen. Men jag hävdar bestämt att Gud har tagit sin hand från Segeltorp, som är den terminal som mina PostNord-paket går via. Någon annan förklaring kan inte finnas för försenade paket, försvunna paket, försvunna avier, skadade paket, obegripligt returnerade paket och paket som det hänt något annat irriterande med. Möjligen är terminalen infiltrerad av IOGT-NTO-medlemmar.
   
  ae och Vino fino gillar detta.
 12. Per Stade

  Per Stade Lege artis

 13. Appel

  Appel Medlem

  Är det någon som haft problem med Postnord tidigare?
  Igår skulle jag fått en leverans med viner men när jag kom så hade det endast kommit en avi utan någon upphämtningsadress på. Jag ringde då Postnord som sa att det paketet var levererat P U K. Detta innebär egentligen att lådan skulle vara lämnad utan kvittens.
  Jag har nu anmält ärendet hos Postnord men min största farhåga är att chauffören hade dåligt med explorer och arboga 10.2 hemma så han valde att ta mitt paket då det ofta står på paketet att det innehåller alkoholhaltiga drycker.
   
 14. kayaker

  kayaker Cyklist

  Finns det inget försändelseid på avin?
   
 15. Appel

  Appel Medlem

  Jo det gör det men i Postnords system så ligger ju min försändelse som levererad.
   
 16. Skumpagne

  Skumpagne Husmor/Älskare/Lagrare/Pappa

  Jo dom är knepiga, ja fick aldtig någon avi eller liknande så mitt skickades tillbaks till tyskland ena gången. dom hävdade att jag fått två avier.
   
 17. sunqan

  sunqan Vinös

  Har det skickats med "Deutsche Post, DHL"? Jag beställde en router i december postnord hävdade att de aviserat mig, vilket de inte gjort, tyska trackingnumret funkade inte och postens "kundtjänst" hade noll koll ("de är ju en konkurrent till oss") dhls kundtjänst i sverige kunde inte heller hjälpa till. Gick in på konsum och förklarade läget och de hittade paketet i datan på fem minuter.
  Dpd och postnord funkade bättre :) ( andra saker från Tyskland)

  Posten brukar göra om försändelser från utlandet till företagspaket utan sms-avisering. Och då är man ju inte hemma... nötter!
   
 18. Appel

  Appel Medlem

  @sunqan , ja den har skickats med DHL till Sverige och sen Postnord över.

  Mitt problem nu är att paketet anses levererat av Postnords system. De har dock ingen underskrift från mig. Det hade ju varit annat om de bara lämnat en avi som sa "hämta ditt paket här" men nu har de ju meddelat att det är levererat vilket är helt fel.

  Var kan det ha tagit vägen?
   
 19. sunqan

  sunqan Vinös

  Har du ett trackingnummer som funkar i postens system? Www.posten.se alltså! Mitt funkade hos tyska dhl men inte hos posten
   
 20. sunqan

  sunqan Vinös

  Paketet kan finnas på det kontor för företagspaket du tillhör.
   

Dela sidan