Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Kommentarer till krönikor [i olika medier]

Christer J

Medlem
Jag blir mest kränkt av at de kallar Champagne för Prosecco! :mad:
(Inser förstås att rubriksättaren tycker han riggat ett listigt click-bait)

Fenomenet vanligt dock . Är detta en nutida text? Varför referera till denna gamla studie när det måste finnas mer modern forskning i ämnet bubblor och alkoholupptag?
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Fenomenet vanligt dock . Är detta en nutida text? Varför referera till denna gamla studie när det måste finnas mer modern forskning i ämnet bubblor och alkoholupptag?
-Troligtvis för att SVD får reklamintäkter på antalet klick och med facebooks nya modell för feeden är de ännu mer desperata att producera material som genererar klick till den egna sajten.
Då de inte kan bibehålla sin trovärdighet om de producerar kvällstidningsjournalistik i nyhetsdelarna använder de istället sin "perfect guide" till att producera skräpartiklar som genererar mycket trafik.

-Det är åtminstone min högst ovetenskapliga teori om saken. Artikeln i sig är ju rena goddag-yxskaft, så det enda rimliga måste vara att någon fått i uppdrag att kladda ihop något klickvänligt.
 

Christer J

Medlem
-Troligtvis för att SVD får reklamintäkter på antalet klick och med facebooks nya modell för feeden är de ännu mer desperata att producera material som genererar klick till den egna sajten.
Då de inte kan bibehålla sin trovärdighet om de producerar kvällstidningsjournalistik i nyhetsdelarna använder de istället sin "perfect guide" till att producera skräpartiklar som genererar mycket trafik.

-Det är åtminstone min högst ovetenskapliga teori om saken. Artikeln i sig är ju rena goddag-yxskaft, så det enda rimliga måste vara att någon fått i uppdrag att kladda ihop något klickvänligt.

Spot on.
 

ChristianB

DipWSET
Fenomenet vanligt dock . Är detta en nutida text? Varför referera till denna gamla studie när det måste finnas mer modern forskning i ämnet bubblor och alkoholupptag?
Det finns definitivt bättre svar på frågan; det handlar helt enkelt om hur snabbt den alkoholhaltiga drycken släpps vidare till tarmsystemet.
https://www.thekitchn.com/how-champagne-gets-you-drunker-faster-251673

Jag har sett en bättre artikel, möjligen från Decanter eller Jamie Goode, men jag kan för mitt liv inte hitta den nu!? :mad:
 

LarsW

Medlem
Det finns definitivt bättre svar på frågan; det handlar helt enkelt om hur snabbt den alkoholhaltiga drycken släpps vidare till tarmsystemet.
https://www.thekitchn.com/how-champagne-gets-you-drunker-faster-251673

Jag har sett en bättre artikel, möjligen från Decanter eller Jamie Goode, men jag kan för mitt liv inte hitta den nu!? :mad:

Lite läsning. Tråkigt upplagd text men tål kritisk granskning. :)

Angående hur snabbt alkohol släpps vidare:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1705129/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4112772/

Alkoholens metabolism i allmänhet:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3484320/

"Populärvetenskap" om alkohol:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC543875/

Forskning kan vara kul! :D
 

Christer J

Medlem
Lite läsning. Tråkigt upplagd text men tål kritisk granskning. :)

Angående hur snabbt alkohol släpps vidare:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1705129/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4112772/

Alkoholens metabolism i allmänhet:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3484320/

"Populärvetenskap" om alkohol:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC543875/

Forskning kan vara kul! :D

Så gillar jag det (åtnjuter åtkomst till fulltext via jobbet).
Tack!
 

ChristianB

DipWSET
http://www.wardwines.se/wwines_products/pol-roger-brut-rose/
Pol Roger Rosé 2008 vinner en massa priser. Är det någonting lurt, eller är det en fråga om tycke och smak?
Om inte annat kan man ju fundera på varför de kallar den både ungdomlig och mogen med bara en månads mellanrum? :D
"Dov, utvecklad doft", säger Kronstam i april 2017.
"ännu ungdomlig stil", säger Allt om Vin i maj 2017.
"Mogen, rikfruktig doft", kommer från Allt om Vin i februari 2018... Kanske inte helt otänkbart, men jag tycker nog att det är lite kort med ett halvår emellan att gå från "ännu ungdomlig" till "mogen". :p
 

Bearman

a´lea iacta est iterum
upload_2018-4-27_0-16-39.png


Man verkar inte kunna välja årgång på SB? Handhavande eller har de tagit bort det nu igen?
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Eller ladda ner Excelfilen med sortimentet och sortera efter årgång där.
Fast det är ju sällan en garanti för att man får den årgången bara för att det står så i excelfilen. :)
-Det enda som funkat för mig är att ringa leverantören före beställning för att vara säker på att det är rätt årgång.
 
Toppen