Kommentarer till krönikor [i olika medier]

Diskussion i 'Övrigt' startad av anders, 16 juni 2008.

 1. sunqan

  sunqan Vinös

 2. LarsW

  LarsW Medlem

  vintomas gillar detta.
 3. Johan L

  Johan L Medlem

  En till person som inte riktigt förmår att se hela bilden. Fast jag tyckte mest det var lustigt att ha Tage Erlander som källa till att det söps mycket förr i tiden.
   
  vintomas gillar detta.
 4. Per Stade

  Per Stade Lege artis

  ”För att få motbok var åldersgränsen 25 år. Den som var gift fick motbok vid 21 års ålder.”

  Borde det inte vara tvärtom?
   
  Hardolph gillar detta.
 5. chambertin

  chambertin Medlem

  Fantastiskt att se ngn som nostalgiskt talar om Motboken som ngt bra.
  Från Wikipedia:
  "Inkomst, kön, förmögenhet och samhällsposition styrde tilldelningen.[5] Färre än en av tio kvinnor hade motbok, och i de fallen de hade en var den tilldelade ransonen långt mindre än männens.[5] En gift kvinna erhöll i regel inte motbok. En hushållerska kunde till exempel nekas motbok med motiveringen att mannen i den familj hon arbetade i hade motbok. Unga, ogifta män kom sällan i fråga och den som var arbetslös, bostadslös[4] eller saknade inkomst kom aldrig ifråga.[5"

  Vi kanske skulle damma av tvångssteriliseringar också (fanns ju under hela Erlander-eran) när vi ändå är igång ?
   
  IsKr, Segol, magnum och 1 annan gillar detta.
 6. Johan L

  Johan L Medlem

  Och lobotomi, när vi väl fått upp ångan. Staten institut för rasbiologi är från samma era om man nu tyckte det var bättre förr.
   
 7. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Jag har länge tyckt att man som ett första steg borde kunna släpp monopolet på vin och öl och låt Systembolaget behålla detaljhandelsmonopolet på sprit. Det är kanske det som insändarförfattaren menar med "spritbolaget"? ;)

  Bilden i NWT, som ges ut i Karlstad, föreställer märkligt nog en kö utanför Systembolaget vid Globen, Arenavägen 57 i Stockholm!
  Var tid har sina uppfattningar. I dagens Sverige skulle det väl vara män som bedömdes skeptiskt, särskilt vita, medelålders heterosexuella män! :rolleyes:
   
  chambertin gillar detta.
 8. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  IOGT-NTO:s tidning Accent har hittat en utländsk nyhet, drygt en månad gammal: Politiker delade ut konjak som "desinfektionsmedel". Det var Nairobis guvernör Mike Sonko som inkluderade småflaskor av Hennessy i utdelade matpaket i samband med Covid-19. Han menade att den kunde användas som "throat sanitizer". :D Han har inte direkt undkommit att häcklas för detta...

  Hennessy har t.o.m. dementerat att deras produkter funkar för detta ändamål. (Spriten är ju för utspädd...) Dock måste cognac väl vara mer lämpliga och oskadliga för hälsan än en del medel som Donald Trump föreslagit för motsvarande ändamål? :rolleyes:
   
  thunberg, MagnusH70, Silex och 3 andra gillar detta.
 9. buteljen

  buteljen Medlem

  Tycker denna var läsvärd. https://www.richardhemmingmw.com/blog/why-wine-writers-dont-hold-the-trade-to-account

   

Dela sidan