Nu jävlar ska vi svära i kyrkan – den (misstänker jag) lilla alkoholfria tråden

Diskussion i 'Övrigt' startad av Jimmy Forsman, 16 april 2016.

 1. LarsW

  LarsW Medlem

  Så slutligen.
  Hade tänkte jag skulle gå genom lite mer seriösa alkoholfria drycker denna gång och speciellt nu sista helgen.
  Men så kom föräldrarna på besök helgen innan och hade med en låda hemgjord svart vinbärs- och äppelsaft och då var mina behov för resten av månaden fyllda. :)
  Dock så hade de rensat bra i källaren den här gången och på kul tagit med flera olika årgångar med svartvinbärssaft så då måste man ju bara köra en vertikal! :D

  Lite bakgrund om (svart)vin(bärs)gården: Ligger i Knivsta strax söder om Uppsala. Stockarnas ålder varierar från ca 10 till 30 år (tre buskar). Tillämpar typ ekologisk odling. Beskärs till hösten. Bären plockas för hand och tillbereds samma dag.

  Så årgångarna som skulle testas var 2014, 2015, 2016 och som bonus hade de hittat en liten chopine med saft från 1999. :eek:
  Alla blandades med samma mängd saft och vatten.

  2015 och 2106 var snarlika. Mycket söt och solmogen svart vinbärsfrukt, klart fylligare än 2014 som börjat mjukna lite och fått en smula torrare ton. Men roligast var 1999an, spänstig och vital fortfarande om än med en klart torrare karaktär och en tydlig ton av blåbär som gjorde sig fint tillsammans med de svarta vinbären. Helt i klass med de lyxiga blåbärsdryckerna jag testat tidigare denna månad.
  Kul observandum att när jag blandade dem så blev det inget skum på 1999an men de andra hade skum kvar i över en halvtimme.

  Har vart en trevlig månad på flera sätt men nu ser jag fram mot vin snart igen!

  thumbnail_20181001_212742.jpg
   
  Last edited: 1 oktober 2018
 2. fxr

  fxr Medlem

  Jag tänkte faktiskt på dig igår kväll när jag drack ett par glas och funderade lite på hur du skulle "landa" efter denna månaden, var faktiskt här inne och nosade också men såg att det var låg aktivitet. Med tanke på detta inlägget så verkar det ha gått ganska bra ändå. Skönt och sansat! Bra jobbat!
   
  LarsW gillar detta.
 3. Poussard

  Poussard Medlem

  Tar gärna emot fler tips på alkoholfria drycker till julafton. Har redan noterat det ni skrivit upp, men har ni fler så! Är väl öl och lagrad julmust och sånt jag tänker på först, men allt är av intresse.
   
 4. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  upload_2018-12-10_20-5-23.png

  Klassiker hemma hos oss, lite roligare än "Apotek-arnes" eller nygårdas.
   
  IsKr, Poussard och LarsW gillar detta.
 5. LarsW

  LarsW Medlem

  De är goda! :) Personligen gillar jag Cognacsfaten lite bätte men det är hårklyverier!
   
  Poussard gillar detta.
 6. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  fantastiskt inlägg! mycket trevligt
   
  LarsW gillar detta.

Dela sidan