Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Vad ska jag äta? Vad ska jag dricka? Den stora matchningstråden för mat och dryck

Sarco

Medlem
Tack för förtydligandet:) Har PN från nya världen i regel lägre tanniner?
Enligt min erfarenhet är de oftare (finns inga absoluta sanningar) fruktigare, har något högre alkoholhalt, "varmare" smaker och dofter och har lite lägre syra än gamla världen-Pinot (vilket väl främst betyder Bourgogne). Men det är en bra fråga, lite slarvigt att kalla det NV-GV när skillnaderna mellan olika delar av nya världen är väldigt stora. Nu ska jag också säga att jag inte är någon expert, glad amatör bara.

Ursulines blir säkert bra. Ett kaliforniskt alternativ är t.ex. https://www.systembolaget.se/produkt/vin/district-7-657801/ eller https://www.systembolaget.se/produkt/vin/cartlidge-browne-7924501/ om man ska vara i samma prisklass. Köp ett franskt och ett kaliforniskt och prova dem tillsammans!
 

zippan

Medlem
slänger ut den här:


Till en gräddig gryta. Några tankar?
Timjan och champinjon
Utan att veta exakt hur du ska göra och alla ingredienser så skulle jag nog köra på typ Faustino gran reserva för de pengarna du kollat på nu.
Få till lite örtighet i slutet inann servering, typ bladpersilja och/eller dill för att "fräscha" till det så tror jag detta kommer fungera väldigt bra.


Matcha vin och mat är en hel vetenskap. Men otroligt när det väl fungerar.
 
Toppen