Idag dricker vi

Diskussion i 'Vin' startad av Jimmy Forsman, 21 oktober 2007.

  1. Lambo

    Lambo Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Härligt Supra! Jag korkade upp en Cristal -99 i söndags för att fira att jag köpt ny kåk, nåja ny och ny ett jävla renoveringsobjekt... Så jag vet vad jag ska göra på semestern! Nej inte snickra utan dricka skumpa och titta på när hantverkarna jobbar ;D, kan bli en härlig sommar

    Cristallen var naturligvis för ung men rejält med pondus, tror 99an kan blir riktigt trevlig i framtiden. Inte för att inte var trevlig nu, den var fantastiskt vass.
     
  2. Krug88

    Krug88 Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Ikväll blev det Leclapart Artiste 04 och Jerome Prevost le closerie 06.
     
  3. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Jag skulle precis i denna stund skriva exakt samma sak. :)

    Svensk sommar blir inte bättre än så här! ;)
     
  4. CH

    CH Medlem

    SV: Idag dricker vi


    Gottegrisar.

    Hur var Leclapart?
     
  5. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Vilken Bruno Paillard?

    Drack ett par när Millesimé släpptes på Systembolaget för ett par år sedan men bestämde mig för att spara resten då den knivskarpa syran behövde sällskap av utveckling. Tänkte först spara den i ytterligare tio år då Bruno i en intervju i Livets Goda beskrev mognadskurvan efter degogering: efter tio år skulle rostat bröd osv komma fram... Upptäckte senare att han beskrivit NPU...

    Attans vilken målande beskrivning! ;)

    Alltid kul när man skriver ut namn och i alla fall gott eller inte så man kanske får några tips...
     
  6. Elvis

    Elvis Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Det var min första erfarenhet av Leclapart och jag blev mycket imponerad! Underbar doft, mycket torr, väldigt rena smaker. En väldigt speciell champagne.
     
  7. SUPRA

    SUPRA Bäst

    SV: Idag dricker vi

    Brut Assemblage var det.

    Skrev snarast min beskrivning på skoj i det fallet. Jag hade slängt flaskorna så jag kunde inte namnet. Nån halvflaska rött från systemets ordinarie. :)

    Det vita var det som rekommenderades i SVD förra veckan, som gavs 6/6 p. Sökte, men hittade tyvärr inte mitt inlägg med namnet. Småpepprigt och helt okej tycker jag.
     
  8. anders

    anders Medlem

  9. SUPRA

    SUPRA Bäst

  10. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Det var Assemblage jag menade när jag svamlade om Millesimé. Hade den fått några mognadstoner? Rent teoretiskt håller jag med dig, den borde hålla för längre lagring även om sendegogerade champagner kan utvecklas fort.
     
  11. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Idag dricker vi

    Midsommarhelgen bjöd inte på någon snaps, men däremot på lite Palmer 2002 och en salig blandning röda "grillviner-för-dryga-hundringen-från-det-lokala-SS"...
    Inga större överaskningar eller succéer, men däremot ett riktigt j*vla bottennapp, i form av nr 2558... En vidrig eftersmak av gödsel som övertygade mig om att vinet var defekt. Resten av sällskapet tyckte dock att det var gott och hällde glatt i sig. http://systembolaget.se/SokDrycker/Prod ... kStrangar=

    Just det, ett bottennapp till var det, en Moscato d'asti.. Som att dricka sockerlag körd i sodastreamern.
     
  12. kayaker

    kayaker Cyklist

    SV: Idag dricker vi

    Inget nytt under solen direkt. :)
     
  13. Krisman

    Krisman Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Igår sjukt mkt rosé.
     
  14. anders

    anders Medlem

    SV: Idag dricker vi

    I dag bara sjuk...? :D
     
  15. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Aromatisk sockerlag-i-sodastreamen passar utmärkt till jordgubbar eller sorbeér eller pannacotta...

    Nivole tycker jag är utmärkt till glass eller sorbeér medan Prunotto var riktigt bra till en pannacotta med limemarinerad kiwi. De mousserande Astivinerna har väl sitt existensberättigande till just färsk frukt - kommer ni på något som passar lika bra?
     
  16. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

    SV: Idag dricker vi

    Det var just till jordgubbar det här dracks, men det var på tok för sött... Nivole har jag kört vid ett par tillfällen och den är faktiskt helt okej, inte lika kvalmigt läbbig som den här i helgen var.
     
  17. anders

    anders Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Kommer du ihåg vilken det var så vi inte går på samma mina?
     
  18. Sjödin

    Sjödin Joråsåatt...

  19. anders

    anders Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Antinori brukar ju göra hyggliga grejer... Är det så att vinet var för sött i förhållande till jordgubbarna kanske? Jag menar, dagens jordgubbar tenderar att vara syndigt vattenuppblåsta med smaklöshet som följd. Kanske sötare gubbar hade varit lösningen enligt teorin sötma dämpar sötma...?
     
  20. Pomerol

    Pomerol Medlem

    SV: Idag dricker vi

    Ha, ha, precis den som jag tyckte var riktigt bra till pannacotta. Det kom en annan moscato i juni - Cascinetta, den tyckte jag var för söt och därmed obalanserad.
     

Dela sidan