Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Champagneträff i Göteborg

Tomas Lindblom

fd Deppodi
Moderator
Vad menar du? Jag hänger inte med. :)
Absolut, men dom generellt "usla" doldisarn syns ej då.

Såhär tolkade jag det:

Säg att du har fyra viner i en flight, och bara röstar fram WOTN och heatsegrare. Då får vi inte se vilka viner i flighten som underpresterade och dom "dåliga vinerna" presenteras aldrig öppet. Säg att exempelvis Krug skulle underprestera. Då är det ju värt att veta att den fick spö i en blindprovning, snarare än att bara läsa att Pol Roger eller vad son helst blev heatsegrare.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Såhär tolkade jag det:

Säg att du har fyra viner i en flight, och bara röstar fram WOTN och heatsegrare. Då får vi inte se vilka viner i flighten som underpresterade och dom "dåliga vinerna" presenteras aldrig öppet. Säg att exempelvis Krug skulle underprestera. Då är det ju värt att veta att den fick spö i en blindprovning, snarare än att bara läsa att Pol Roger eller vad son helst blev heatsegrare.
Ah, då är jag med. Rangordning per heat är nog bäst metod. På så vis får man med både topp, mellan och botten per heat. När alla heat är genomförda kan man rösta på bäst och sämst totalt. Därefter avtäckning av samtliga viner och diskussionen kan börja. :)
 
Trådskapare
Christer J

Christer J

Medlem
Champagnevänner, ny ordning på grund av stort intresse.

Ett erbjudande från en av forummedlemmarna gör att fler kan deltaga i tema champagne 2008.

@kimnyblom har tillgång till en vinkällare med tillhörande provrum i centrala Göteborg (ungefär vid domkyrkan) där man får plats 10-12 personer. Detta är helt utan kostnad för oss deltagare. Adress i PM till deltagare. Väldigt generöst av Kim tycker jag.

Så:
27 Juli klockan 19.00.
Glas finns på plats (jag antar att man kan ta med egna, om inte det blir en störande faktor avseende smaknoterna då man kan uppleva ett vin allt annat lika olika i olika vinglas)
Temat är champagne årgång 2008.
Detaljer i upplägg diskuteras fram här i tråden av deltagarna kanske med input från andra medlemmar.

de hittills anmälda:
@kimnyblom
@LeChat
@Christer Johansson
@Gladekocken
@Ekdahl
@john b
@Appel
@chambertin
@Sörplarn
@LarsW står på tur om han lyckas byta bort sin jour.

Kul :)

Så några platser kvar.

12 anmälda nu, de ovan + @Essle och @Magikern.
Om ytterligare medlemmar vill deltaga så föreslår jag en reservlista som plockas av i fall någon redan anmäld får förhinder.
Anmäl så till reservlista i denna tråd.
 

LeChat

Medlem
En vecka kvar!
Lite funderingar från novisen. :)
Alla tar med sig en flaska 2008 Champagne. Tänker man då även in basårgång 2008 i en N.V. och rosechampagne?
Enklare champagner för 300-400:- till prestigechampagner för 1500:-, lägger man ribban själv för vad man vill ta med eller brukar det vara ett prisintervall?
 

Ekdahl

Medlem
En vecka kvar!
Lite funderingar från novisen. :)
Alla tar med sig en flaska 2008 Champagne. Tänker man då även in basårgång 2008 i en N.V. och rosechampagne?
Enklare champagner för 300-400:- till prestigechampagner för 1500:-, lägger man ribban själv för vad man vill ta med eller brukar det vara ett prisintervall?
Jag tar nog med mig något jag tror är hyfsat tillgängligt nu. Prestige känns bortkastat redan nu tycker jag, de kan väl lämpligen plockas fram när vi träffas 2023-2033? :)
 
Trådskapare
Christer J

Christer J

Medlem
Så efter att ha läst igenom kloka inlägg här och hört kloka ord från @LeChat och @kimnyblom så kommer här en "guideline" till provningen. Som vi tidigare framhållit så är huvudsaken att det är lättsamt, men med lite "regler" så ökar chanserna till lättsamheten.

Så detta är huvudregler, inget som är på liv och död :)

Vintage 2008, NV med 2008 bas. Valfri champagne avseende pris, kloka ord här från @Ekdahl i inlägget ovan. Ingen Rosé. Ta med flaskan kyld (kan kylas ytterligare i kylskåp på plats). Karaffer finns. @kimnyblom tar på sig att maska respektive flight om ingen annan propsar på det.
Så där lite grundregler, när vi väl är där kan vi ju kackla vidare om de praktiska sakerna :)

Ska vi äta något? Bröd? Lite goda ostar efteråt?
 
Last edited:

Ekdahl

Medlem
Så efter att ha läst igenom kloka inlägg här och hört kloka ord från @LeChat och @kimnyblom så kommer här en "guideline" till provningen. Som vi tidigare framhållit så är huvudsaken att det är lättsamt, men med lite "regler" så ökar chanserna till lättsamheten.

Så detta är huvudregler, inget som är på liv och död :)

Vintage 2008, NV med 2008 bas. Valfri champagne avseende pris, kloka ord här från @Ekdahl i inlägget ovan. Ingen Rosé. Ta med flaskan kyld (kan kylas ytterligare i kylskåp på plats). Karaffer finns. @kimnyblom tar på sig att maska respektive flight om ingen annan propsar på det.
Så där lite grundregler, när vi väl är där kan vi ju kackla vidare om de praktiska sakerna :)

Ska vi äta något? Bröd? Lite goda ostar efteråt?
Jag har 10 numrerade blindpåsar som jag kan ta med om vi vill köra direkt från flaskorna
 

LarsW

Medlem
Sista hoppet att komma loss från jobb dog så får hoppas på bättre tur nästa år... :(

Nåja, vad är väl en Champagneträff i Göteborg? Den kan vara dötrist... och långtråkig... och alldeles... alldeles underbar! (Soundtrack till Askungen)
 

kimnyblom

Medlem
@Ekdahl , hade varit toppen om du vill plocka med dig blindpåsarna.

@Christer Johansson + övriga. Är alltid trevligt om vi kan ha lite tilltugg under tillställningen. Saluhallen ligger väldigt nära så vi kan köpa lite olika ostar och bröd därifrån och dela på. Tycker övriga deltagare att det låter som en god idé?
 
Trådskapare
Christer J

Christer J

Medlem
Låter bra.
Skall vi göra ett internt PM för detta?
Vilka är vi i dagsläget?

Anmälda syns i ett inlägg ovan och då jag inte hört något återbud så antar jag att alla kommer.
Jag kan ordna med lite ost och bröd, hilda nilsson ost kan plocka ihop något lämpligt till champagne.
Finns det uppläggningsfat eller något annat lämpligt för ostar på plats i källaren?
 

kimnyblom

Medlem
Anmälda syns i ett inlägg ovan och då jag inte hört något återbud så antar jag att alla kommer.
Jag kan ordna med lite ost och bröd, hilda nilsson ost kan plocka ihop något lämpligt till champagne.
Finns det uppläggningsfat eller något annat lämpligt för ostar på plats i källaren?

Yes det finna fat för uppläggning, tallrikar, bestick osv.
 
Trådskapare
Christer J

Christer J

Medlem
Jag önskar er alla en fantastisk kväll. Rätt övertygad att det blir så med gällande tema. Hoppas kunna vara med nästa gång något liknande dyker upp i Gbg.
Ser fram emot spännande rapporter.

Tack för det, det kommer säkert att bli en härlig tillställning.
Jag tar med kamera och hoppas på fina bilder att presentera här på forumet tillsammans med smaknoter och betyg.
 
Toppen