Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag lagar vi...

The Wall

Medlem
I ett tappert försök att bereda utrymme i frysen letar vi fram några rådjursfiléer och dito -rullar. Kryddar lite och skickar dem på grillen samt fixar svamprisotto och ordentligt reducerad rödvinssås till. Finfint sällskap till kvällens viner (not kommer om viner så småningom, men 2018 Produttori del Barbaresco var lysande).
CCD5921B-64D0-4398-8562-A09CFF46DDEF.jpeg

Bambi vilar upp sig innan mötet hr Weber Galler.
1F1649AB-F34A-4E46-9945-03968F5FF1E9.jpeg

Finfördelad Bambi post-grill, pre-service.
D274AD1C-E10B-4FB2-8D3E-A02D38AF208E.jpeg

På tallriken med sällskap av vegetabiliska vänner.
 

Henrik_T

Medlem
Första mer genomtänkta middagen på ett tag nu.

Till förrätt så blev det en gul och polkabets carpacio med getost, honung, valnötter och lite balsamvinäger och i glaset en sancerre.

Till varmrätt så blev det svensk hängmörad ryggbiff med potatiskaka smaksatt med ankfett och hemmagjort tryffelsmör och lite stekt sparris. Skulle haft en rödvinssås till men det glömdes bort på vägen.
I glaset blev det en barbaresco.
 

Attachments

  • 20220917_173508.jpg
    20220917_173508.jpg
    65,1 KB · Visningar: 39
  • 20220917_170204.jpg
    20220917_170204.jpg
    71 KB · Visningar: 39

Boletus

Medlem
Gjorde en familjefavorit idag. Lammbog i järngryta ovanpå schalottenlökar, minitomater, haricot verts, morötter och vitlökar. 4h i ugn, hällde av vätska efter halva tiden för att få grönsakerna katamelliserade. Hederligt potatismos till. Obscent gott och det var även Chateau Gloria 2010 som är lika kick-ass som Parker kallade vinet.
IMG20220917174005.jpg
 

matage

Medlem
Boeuf Bourguignon

Bättre men inte klockren., Körde på Wagyu Märgpipa som jag fyndade på Kötthallen men det var helt klart ett för bra kött. Hade funkat som en sämre Rydberg så den blev lite kort i konsistensen i en Boeuf. Nästa gång tror jag att jag kör oxkind :)
Behöver också labba med syran och ska köra en "Rotfrukt Garni" med lök/morot som får koka med och sen lyftas ut så jag kan slänga i pärllök, svamp och slantade morröter på slutet för att förbättra texturen. Matlagning är skoj!
7C68E621-0DF5-4D61-8584-776CA70E46CE.jpeg

ABE51706-042E-43CB-B8A2-C0A5C8500545.jpeg
 
Toppen