Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Idag lagar vi...

matage

Medlem
Årets numera traditionsenliga "arbetarlunch" (nu inne på andra året) gick av stapeln igår.

Crepes Vonaissiennes med Creme Fraiche och Caviar
E5788351-F67A-43EA-A91E-CEDCBD879633.jpeg


Hummersallad med vit sparris, jorgubbar och jalapeno
00244C29-6FB6-4502-AE47-B36C05DB80A3.jpeg


Halstrad pilgrimsmussla på caviar, nån typ av bastardiserad Beurre Blanc med gurka och gurkvinäger
969CC24D-59D4-49EB-9D5E-067F538DBEC6.jpeg


Karamelliserade Minimunkar med @KockJohan 's ankleverterrinne och mango/tranbärspulver
85BE33E4-A635-460A-9847-2C833AD57752.jpeg


Grillad Wagyu "grillbiff", potatisbakelse och Rökt Märgsmör
28D4FFFC-2FFD-4891-AA55-3B7DC896102C.jpeg


Calvadosflamberat Karamelliserat äpple, crunch på havrekaka/salt marconiamandel och rostad Cornflake-glass
9552633A-2AED-4D8F-9425-9A458F37A5F8.jpeg


Å lite viner
D209BC6E-C065-42C3-A3F9-4CB1A4B4928A.jpeg


Idag har jag diskat 45 glas och återhämtar mig med en pizza...
4FE391B2-E49D-483D-ABDD-C7E04E2E0E9B.jpeg
 
Last edited:

Sigdarve

Medlem
Årets numera traditionsenliga "arbetarlunch" (nu inne på andra året) gick av stapeln igår.

Crepes Vonaissiennes med Creme Fraiche och Caviar
Visa bifogad bild 26174

Hummersallad med vit sparris, jorgubbar och jalapeno
Visa bifogad bild 26181

Halstrad pilgrimsmussla på caviar, nån typ av bastardiserad Beurre Blanc med gurka och gurkvinäger
Visa bifogad bild 26175

Karamelliserade Minimunkar med @KockJohan 's ankleverterrinne och mango/tranbärspulver
Visa bifogad bild 26176

Grillad Wagyu "grillbiff", potatisbakelse och Rökt Märgsmör
Visa bifogad bild 26177

Calvadosflamberat Karamelliserat äpple, crunch på havrekaka/salt marconiamandel och rostad Cornflake-glass
Visa bifogad bild 26178

Å lite viner
Visa bifogad bild 26179

Idag har jag diskat 45 glas och återhämtar mig med en pizza...
Visa bifogad bild 26180
Vilken kaviar?
 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
Årets numera traditionsenliga "arbetarlunch" (nu inne på andra året) gick av stapeln igår.

Crepes Vonaissiennes med Creme Fraiche och Caviar
Visa bifogad bild 26174

Hummersallad med vit sparris, jorgubbar och jalapeno
Visa bifogad bild 26181

Halstrad pilgrimsmussla på caviar, nån typ av bastardiserad Beurre Blanc med gurka och gurkvinäger
Visa bifogad bild 26175

Karamelliserade Minimunkar med @KockJohan 's ankleverterrinne och mango/tranbärspulver
Visa bifogad bild 26176

Grillad Wagyu "grillbiff", potatisbakelse och Rökt Märgsmör
Visa bifogad bild 26177

Calvadosflamberat Karamelliserat äpple, crunch på havrekaka/salt marconiamandel och rostad Cornflake-glass
Visa bifogad bild 26178

Å lite viner
Visa bifogad bild 26179

Idag har jag diskat 45 glas och återhämtar mig med en pizza...
Visa bifogad bild 26180
Låter som en fantastisk "arbetarlunch" :D:cigarr:
 

ZQT

Medlem
Liten photodump från senaste
Edit: hmm vilken risig kvalitet det blev, bilderna är stora...

Rostad tomatveloute, timjan, kylling
IMG_0690.jpg


Schnitzel
IMG_7427.jpg



Hälleflundra, brynt smör-hollandaise
IMG_7469.jpg



Svamprisotto
IMG_7522.jpg


Jewish penicillin
IMG_7575.jpg

IMG_7579.jpg


Citrus-vallmo
IMG_7734.jpg


Tagliata
IMG_7989.jpg


Jordärtskocksmousse
IMG_8020.jpg


Svampsnacks
IMG_8034.jpg


IMG_8058.jpg


Ost, jalapenohonung
IMG_8089.jpg


Bränd citrus, vaniljcreme
IMG_8109.jpg


Bucatini-pesto
IMG_8183.jpg


100 layer potato
IMG_8451.jpg


+ Biff
IMG_8516.jpg


Vit sparris, kylling-jus, timjan


IMG_8573.jpg


100 layer m smetana
IMG_8604.PNG
 

Attachments

  • IMG_8078.jpg
    IMG_8078.jpg
    47,4 KB · Visningar: 69

zippan

Medlem
Liten photodump från senaste
Edit: hmm vilken risig kvalitet det blev, bilderna är stora...

Rostad tomatveloute, timjan, kylling
Visa bifogad bild 26363

Schnitzel
Visa bifogad bild 26364


Hälleflundra, brynt smör-hollandaise
Visa bifogad bild 26365


Svamprisotto
Visa bifogad bild 26366

Jewish penicillin
Visa bifogad bild 26367
Visa bifogad bild 26368

Citrus-vallmo
Visa bifogad bild 26369

Tagliata
Visa bifogad bild 26370

Jordärtskocksmousse
Visa bifogad bild 26371

Svampsnacks
Visa bifogad bild 26372

Visa bifogad bild 26373

Ost, jalapenohonung
Visa bifogad bild 26375

Bränd citrus, vaniljcreme
Visa bifogad bild 26376

Bucatini-pesto
Visa bifogad bild 26377

100 layer potato
Visa bifogad bild 26378

+ Biff
Visa bifogad bild 26379

Vit sparris, kylling-jus, timjan


Visa bifogad bild 26380

100 layer m smetana
Visa bifogad bild 26381
Mycket fint, bra jobbat.
Vad är det för tallrik på första bilden?
 
  • Like
Reactions: ZQT

Daniel B

IT- & dryckesnörd
Tekniskt ansvarig
Liten photodump från senaste
Edit: hmm vilken risig kvalitet det blev, bilderna är stora...

Rostad tomatveloute, timjan, kylling
Visa bifogad bild 26363

Schnitzel
Visa bifogad bild 26364


Hälleflundra, brynt smör-hollandaise
Visa bifogad bild 26365


Svamprisotto
Visa bifogad bild 26366

Jewish penicillin
Visa bifogad bild 26367
Visa bifogad bild 26368

Citrus-vallmo
Visa bifogad bild 26369

Tagliata
Visa bifogad bild 26370

Jordärtskocksmousse
Visa bifogad bild 26371

Svampsnacks
Visa bifogad bild 26372

Visa bifogad bild 26373

Ost, jalapenohonung
Visa bifogad bild 26375

Bränd citrus, vaniljcreme
Visa bifogad bild 26376

Bucatini-pesto
Visa bifogad bild 26377

100 layer potato
Visa bifogad bild 26378

+ Biff
Visa bifogad bild 26379

Vit sparris, kylling-jus, timjan


Visa bifogad bild 26380

100 layer m smetana
Visa bifogad bild 26381
Det ser magiskt gott ut! Hur bokar jag bord? :)
 
  • Like
Reactions: ZQT

Poussard

Medlem
Det är många fina bilder på mat här, som man alltid inte riktigt förstår vad det är. Det är också ibland bilder på viner som man inte alltid ser vad det där. För min del hade det varit intressant att veta vad är det för mat, vad för vin parade du det till, varför, och hur funkade kombinationen.
 

Sonderlese

Medlem
31AFAD62-6D5B-4E60-B28D-400FFB0B7447.jpeg


Rökt Sik!
Till vår gom, det yppersta matparningen till…

B071C643-2C2B-4D7D-B6A3-14935FBFA088.jpeg

Riesling!
(Eller…
är det tvärtom? Ja, så kan det vara…!)

Med dess delikat smak och textur ackompanjerad av kokt potatis och en gräddfil- eller crème fraichesås är den fulländad.

Här tillsammans med A.J. Adams 2020 Dhroner Riesling Trocken.
 

IsKr

Medlem
Idag blev det oxfilé, sparris, rostad potatis och nyslagen bea. Så enkelt och gott.
I glaset, se rätt tråd
 

Attachments

  • IMG-20220611-WA0001.jpg
    IMG-20220611-WA0001.jpg
    55,7 KB · Visningar: 73

IsKr

Medlem
Till kvällsfika blev det löjrom med mandelpotatisblini och tillbehör. I glaset blev det Delamotte bdb 2008.
Avslutar firandet till min frus lärarexamen för gymnasiet med lite god mat och dryck. Det är hon så absolut värd.
 

Attachments

  • 20220611_220929.jpg
    20220611_220929.jpg
    83,4 KB · Visningar: 85

Johan L

Medlem
Köpte för en tid sedan en åttondels ko från en lokal bonde. En 9-årig mjölkko som fått hängmöra 3 veckor. Ca halva vikten var färs och andra hälften bitar. Inga alltför ovanliga detaljer men vissa som man inte använder så ofta så det har lett till inspiration till att titta bortom ens vanliga repertoar, liksom att testa en del nya rätter med köttfärs. Idag blev det klassikern sjömansbiff på bogrullen, som jag faktiskt aldrig lagat förut. Använde en lättare porter och hemkokad fond och det blev ju riktigt smaskigt till slut. Lite rester från gårdagens vinhäng med grannarna, en Eikendal Classique 2016, hamnade i glasen vilket slank ner fint men hade vi inte haft en öppnad vinare hade det blivit öl till istället.
 
Toppen